Inför Real Maskin – Gamlestaden

Dags för sista matchen innan uppehållet. Det är den uppskjutna matchen mot Gamlestaden FF som spelas dagen innan midsommarafton hemma på Bergsjövallens fina gräsmatta.

Gamlestaden FF som bildades inför förra säsongen och tog sig upp från sjuan redan sin första säsong (kanske inte säger så mycket med tanke på att mer än hälften av alla div 7-lag gick upp förra säsongen). Många nya föreningar tvingas inse under andra säsongen att det är tufft att driva en verksamhet, tuffare än vad man kanske trott från början. Gamlestaden verkar dock ha en bra organisation och verkar än så länge fungera bra, till skillnad från t.ex. Angereds IS (som ju vann div 7A där GaFF kom tvåa förra säsongen), AIS blev tvungna att lägga ner sin fotbollsverksamhet redan innan säsongen 2017.

GaFF har gjort en klart godkänd säsong hittills, där man tappat poäng i de matcher där det förväntats mot topplagen, och vunnit mot bottenlagen. Med undantaget möjligtvis att man slog Sveakurd med 4-2. Dock var detta Sveakurds första match på en månad, men ändå mycket imponerande av GaFF och det visar att det finns hög kvalitet i laget.

I lördags slog GaFF Croatia med 2-1 i ett jämnt derby på Gamlestadsvallen där gamle Real-bekantingen Tobbe Bui avgjorde med tre minuter kvar.

I en annan del av Göteborg lyckades ”topplaget” Bergum med bedriften att förlora mot Partille, vilket sätter lite press på Real som åter igen är nere på jumboplatsen. På samma poäng som Götaholm och med en match mindre spelad visserligen, men ändock! Just Partille och Götaholm möts för övrigt i en spännande drabbning ute i Partille på onsdag. Här känns det väl som det kan gå lite hur som helst, men Partille har nog fått lite självförtroende efter segern sist medan Götaholm nu torskat mot båda bottenkonkurrenterna Lekstorp och Real i sina två senaste matcher.

I Real ser truppen intakt ut sedan senaste matchen, inga skador eller avstängningar gör att vi förhoppningsvis kommer kunna mönstra ett riktigt bra lag på torsdag. Förhoppningsvis kan vi även komma taggade och sugna på att lira boll. Gårdagens träning med 19 man gör att vi skapar bra förutsättningar för oss själva, förhoppningsvis blir vi lika många ikväll igen på gräset! Mycket kul även att se Pascal tillbaka på fotbollsplanen, förhoppningsvis något vi kommer få se mer av fortsättningsvis.

Matchen spelas alltså på torsdag kl 18:30 på Bergsjövallen gräs. Vi ses där!