Inför Real Maskin – Gbg City

Förr om åren hade Real en härlig rivalitet med Göteborg United, som innehöll ett flertal före detta Real Maskin-spelare. Tyvärr gick Gbg Utd i graven efter bara 3-4 år (som många andra nystartade föreningar). I jakten på nya antagonister ligger steget från United till City nära till hands, och kanske är det den rivaliteten vi håller på att bygga upp när vi i år möter City för fjärde året i rad i en försäsongsmatch.

Samtliga tidigare matcher mellan lagen har tyvärr slutat med seger i Citys favör, men i år är alltså tanken att vi ska bryta denna trend. Förra året blev det en förnedrande förlust med 3-0 efter att vi fått fem återbud samma dag och fått blixtinkalla Freddan, Danis, Kasper och Jocke. Såhär såg laget ut som vi ställde upp med då:

Ett anfall med snittålder 17,5 och en nykomponerad trebackslinje gjorde trots allt en godkänd insats under första halvleken där vi lyckas spela jämnt med City, men går till paus med 1-0 underläge.

I andra får Wiklund syna det röda kortet och Klaus får hoppa in i mål, vi tappar orken och släpper in ett par mål. Men med tanke på förutsättningarna var det ändå ett ok resultat…

I år hoppas vi att vi ska kunna vara schysstare både mot oss själva och City och bjuda på en riktig match. Förutsättningarna ser enormt mycket bättre ut och resultatet från första träningsmatchen talar ju för att Maskinen gjort en hyfsad vintersäsong ändå.

Startelvan mot City 2019

Årets första match för Real slutade med en övertygande seger med 5-1 över Sjövik. Vi spelade stundtals en bländande fotboll, men hamnade även lite efter i närkamperna ibland. Något vi kommer jobba med stenhårt resten av försäsongen. Vi räknar med att matchen mot City kommer bjuda på ett betydligt tuffare motstånd och det är viktigt att vi är på tårna i 90 minuter om vi ska kunna ta hem årets andra seger.

Gbg City har redan hunnit med tre träningsmatcher i år där det blivit lite blandade skurar. Man spelade lika mot Menisken och torskade mot FC Heden innan man tog årets första seger nu senast mot Knippla.

Vi vet att City är tunga att möta och har flera duktiga spelare, men förhoppningsvis kan vi komma väl förberedda och visa att vi är ännu bättre i år.

I Real saknas fortfarande Lukas och Andres som är skadade. Ordinarie lagkapten Kalle Räkbåt är dock tillbaka i träning vilket gör att konkurrensen i mittförsvaret är stenhård. Blir intressant att se vilket lag ledarna kommer ta ut denna gång.

Matchstart alltså kl 19:30 på torsdag på Kviberg 2, vi ses där!