Inför Real Maskin – Götaholm

De två kommande veckorna är det två hemmamatcher på rad som gäller. På onsdag är det dags att ta emot Götaholm hemma på Bergsjövallen. Ett Götaholm som vi har haft väldigt svårt mot de senaste åren, men där vi förra säsongen var mycket nära att slå dem på hösten.

Real tog ledningen två gånger under matchen, båda gångerna genom Jonte. Men efter att Andres helt osannolikt blivit utvisad med halvtimman kvar att spela kunde Götaholm ta över matchen och vända 2-1 till 2-3.

Det var också Reals enda förlust på de sex sista omgångarna förra säsongen.

Denna säsongen har Real sakta men säkert jobbat sig uppåt från den tråkiga säsongsinledningen med bara en poäng på de tre inledande matcherna. Man parkerar för närvarande på en femteplats efter förra veckans storseger mot Surte.

Götaholm å sin sida började säsongen med en 6-0 seger mot Somalia, men har efter detta bara tagit en poäng. Den kom nu senast efter 2-2 mot tabelltrean Tollered. (Dock har fortfarande inga poäng delats ut från den avbrutna matchen i andra omgången mot Gambianska).

Det verkar som att Götaholm haft en del problem med att få ihop folk, en del spelare har lämnat för seriekonkurrenter och man har även haft en del oflyt i matcherna och förlorat flera matcher med uddamålet.

Så trots att GBK ligger näst sist i en något haltande tabell bör de inte underskattas. Vi vet att de har flera skickliga spelare och får man bara ordning på laget och lite harmoni i truppen så är de väldigt svårslagna.

Real har dock hamnat i ett väldigt bra flow och trots förlusten mot Sveakurd så känns det som att vi äntligen hittat ett spel som alla tror på och som funkar väldigt bra. Jon fick göra sitt första mål för säsongen förra veckan och det kan mycket väl komma ett par till innan uppehållet.

Vi har även använt oss av fyra(!) olika målvakter på de sju inledande seriematcherna. En otrolig konkurrens på målvaktspositionen alltså, där alla fyra gjort bra ifrån sig. Blir lite huvudbry för Coach och Nando att välja vem som ska vakta buren när alla är tillgängliga.

– Till denna match är Joel och Jagge tillbaka som saknades i förra veckan. Eller ja, saknades är väl att ta i men de var inte med i truppen i alla fall.

– Fem spelare riskerar avstängning om de får sin tredje varning för säsongen. Dessa fem är Jagge, Jon, Mange, Timmie och Johan.

– Lukas måste fortsätta leverera om han vill ligga kvar på ett snitt på över ett mål per match.

– Smekarnas smekare Dubo gjorde en väldigt fin insats i förra matchen, har han krigat till sig en startplats nu tro? Konkurrensen i truppen är enorm!

På onsdag får ni svar på alla era frågor. Klockan 20:15 alltså på Bergsjövallen. Ses där!