Inför Real Maskin – Gothenburg Celtic

Gbg Celtic har inlett säsongen starkt med bara en förlust (kom i senaste matchen mot Vatra när man förlorade med 4-1).

”Tony” Mendez Hernandez

Innan dess har man hunnit slå både Croatia och Partille samt spelat lika mot Fotö och Gunnared. Man ledde serien i inledningen innan Maskinen övertog ledningen och nu parkerar man på en femteplats.

Vi vet inte så mycket om laget, mer än att de gör en del mål men även släpper in en del. 14-14 i målskillnad blir ett snitt på nästan tre gjorda och tre insläppta/match, till skillnad från Real som snittar tre gjorda men bara ett insläppt (18-7).

Deras främste målskytt är mannen som inte har det minst ospanska namnet i serien, 31-årige Gerardo Antonio ”Tony” Mendez Hernandez med sina 7 mål. Två hat-tricks har han hunnit med.

Förra året slutade laget på åttonde plats i div 7A och de senaste säsongerna har laget oftast legat på den undre halvan av tabellen. Senaste gången man var med i toppen var 2013 när man slutade på fjärdeplats, men laget (som bildades 2008) har egentligen aldrig varit i närheten av att ta steget upp till sexan.

Maskinen har lite skador sen matchen senast, men får även tillbaka viktiga kuggar i Backlund och Anders IR bland andra. Med såpass bred trupp som vi ändå har just nu så är det inga större problem utan det kommer vara ett starkt Real som kommer till match på onsdag.

Real var tillbaka i vinnartagen direkt efter förlusten mot Croatia och tog en fin seger mot Partille senast med 5-1. Farsan kan bara inte sluta göra mål och Kasper gjorde förmodligen årets mål i div 7. Alla kämpade och slet hela matchen och det var riktigt kul att se framför allt våra ynglingar göra det riktigt svårt för motståndarna.

Två lag som gör mycket mål samt bara har förlorat en match denna säsong. En riktig sexpoängsmatch där båda lagen behöver vinna för att inte tappa mark i toppstriden. Det kommer bli en riktig krigarmatch och det gäller att alla kommer taggade till 110% för att vi ska behålla serieledningen.

Onsdag kl 19:00 på Bergsjövallen, vi ses där!