Inför Real Maskin – Hermansby

På onsdag kör vi genrep inför omstarten i serien och vi tar emot inga mindre än klassiska Hermansby IF.

Hermansby ligger även dom i sjuan, närmare bestämt i div 7C. Formen i år har varierat en del och man har varvat fina prestationer (seger i träningsmatch mot topplaget i 7B Lövet/Johanneberg) med bottennapp (torsk mot jumbon Brämaregården med 5-2). Man avslutade våren med två förluster samt en seger mot Bergsjön SK.

Det är alltså inte helt lätt att veta vart Hermansby står. Men vi kan nog räkna med att dom kommer vara minst lika taggade som oss på att inleda hösten med en seger.

Ytterligare en likhet med Maskinen är att deras bäste målskytt är även han en veteran född i början av 80-talet. Jan Mikael Fritzén har hittills mäktat med 5 mål (varav 3 på straff) vilket är bäst i laget i år. Totalt har Hermansby gjort 19 mål på 12 matcher. Man har även släppt in 33 vilket gör att man snittar nästan tre insläppta mål/match.

Real å sin sida har på sina åtta matcher under våren hunnit göra 25 mål och bara släppt in 11 (4 av dessa kom ju som bekant i sista matchen mot Vatra).

Senast lagen möttes var i en träningsmatch våren 2016 och då drog Real det längsta strået och vann med hela 5-0 hemma på Bergsjövallen!

Skadeläget i truppen ser bra ut. Lite skavanker på Joel och Haris samt bröderna Svensson som är bortresta, i övrigt ska hela truppen vara tillgänglig.

Matchstart alltså på onsdag kl 19:00 på Bergsjövallen gräs. Vi ses där!