Inför Real Maskin – Lekstorp

På onsdag är det dags för förra säsongens två mittenplacerade lag att drabba samman hemma på Bergsjövallen.

Förra säsongen hade Real ett krismöte i början på juni då man inlett säsongen under all kritik och efter detta möte vände den tunga trenden. Och först ut att få känna på det nya Real var Lekstorp som inför storpublik fick se Real ta tre efterlängtade poäng.

IMG_20160425_144823

Efter detta vände det alltså och Real började sakta men säkert tugga sig uppåt mot en sjätteplats där Lekstorp länge hade parkerat. Och efter en slutspurt med 5 segrar på 6 matcher lyckades Real i sista matchen gå om Lekstorp på den åtråvärda sjätteplatsen genom en komfortabel 5-2 seger ute i Gråbo. En match som Real dominerade totalt från början till slut men som ändå stod 1-0 till Lekstorp i halvlek.

I år har båda lagen börjat lite knackigt men både Real och Lekstorp tog sina första poäng under förra veckan. Real borde haft med sig tre poäng men fick nöja sig med en efter sen kvittering av Gambianska. Lekstorp lyckades något överraskande slå Götaholm i en match som enligt uppgifter ska ha dominerats av GBK men där Lekstorps målis ska ha storspelat och räddat Gråboiterna. Även Götaholm verkar varit drabbade av problem med att få ihop gubbar till match ska tilläggas, precis som fallet var för Real i lördags.

I Real seriedebuterade Hasse och Vedran i helgen och båda lämnade helt klart mersmak efter sin insats. För första gången i år lyckades Real bygga upp ett ordentligt spel och man hade många fina sekvenser under matchens gång. Även försvaret funkade väldigt bra, framför allt med tanke på att dessa fyra gubbar knappt spelat nånting alls ihop tidigare i år. Hoppas man kan bygga vidare på detta och att Maskinen kan ta sin första trepoängare i serien på onsdag.

Hala Maskin!