Inför Real Maskin – Partille

På onsdag är det Partilles (o)tur att komma på besök till Bergsjövallen! Partille är ett lag vi mött många gånger genom åren och det brukar vara roliga matcher.

Partille åkte, precis som Real Maskin, ur division 6A förra säsongen och det kändes väl lite som att laget hade levt i sexan på lånad tid de sista säsongerna. Man klarade sig kvar med nöd och näppe 2017 (en poäng mer än Croatia som åkte ur) och 2016 hade man åkt ur om inte tre lag blivit uteslutna efter säsongens slut. 2015 hade man tre poängs marginal till nedflyttning och 2014 var det också bara en poäng ner till Croatia som även då åkte ur.

I år har man startat säsongen med en seger och tre förluster på sina fyra inledande matcher. Man har dock stött på tufft motstånd förutom i första matchen när man tog emot Gunnared hemma på Lexby. 7-1 blev det i den matchen, men sedan har man i tur och ordning förlorat mot Croatia (0-3), Celtic (1-3) samt Vatra nu senast (0-5).

Partille verkar även ha haft lite svårt att få ihop gubbar i sina senaste matcher då man bara haft en avbytare, något som säkert bidragit till de dåliga resultaten.

Men vi vet att Partille är ett hårt jobbande gäng som aldrig ger upp och vi har haft många hårda duster genom åren. Förra säsongen gick Maskinen segrande ur båda matcherna (4-1 och 6-2), året innan blev det oavgjort i båda (3-3 och 1-1) och 2016 var det Partille som drog längsta strået och vann ena matchen med 4-1 och den andra slutade 1-1.

Så det kommer garanterat bli en tuff match även i år. Det gäller att vi kommer taggade till 100% och inte förväntar oss att någon annan ska göra jobbet. Tillbaka i truppen är Haris, Jagge och Wibba vilket återigen ger oss en tuff konkurrens på samtliga positioner!

Farsan har nätat i samtliga matcher hittills och leder skytteligan. Kommer han få behålla den ledningen tro? Och den kanske ännu större frågan: Kommer Real vara serieledare även efter denna match? På onsdag får vi se. 19:00 på Bergsjövallen. Vi ses där!