Inför Real Maskin – Pushers

Då var det alltså dags för årets sista hemmamatch, känns ju alltid lite vemodigt. Tyvärr ser matchen ut att behöva flyttas till reservplanen Bergsjövallens konstgräs, men det blir i så fall samma tid, 14:00.

När dessa två lag möttes i våras så var Real inne i en mycket tung period. Laget hade bara tagit två poäng på de inledande åtta matcherna. Pushers hade på samma period överraskat många och redan hunnit skrapa ihop nio poäng. Bara fem poäng mindre än vad laget åstadkom under hela 2016. Pushers blev bottentippat av alla experter efter en riktigt dålig säsong 2016 som slutade med degradering från div 6C trots seger i sista matchen mot Önnered. På samma poäng som jumbon Fotö men bättre målskillnad så skulle alltså Pushers följt med Fotö ner i sjuan. Men när Angereds IS drog sig ur serien i år så fick alltså Pushers deras plats i 6A.

Efter nästan en hel säsong har dock Maskinen ryckt upp sig rejält medan Pushers haft det allt tuffare. Förra veckan slog Pushers Gamlestaden, men innan dess hade laget bara tagit fyra poäng sedan matchen mot Real Maskin i Maj. Bland annat har Pushers tappat viktiga poäng mot bottenkonkurrenterna Lekstorp, Partille och Götaholm.

Real ligger just nu på en sjundeplats och har teoretisk möjlighet att nå sjätteplatsen, men man löper även en liten risk att faktiskt åka ur om alla bottenlagen vinner sina resterande matcher. Pushers återfinns på åttondeplatsen, tre poäng efter Real och på exakt samma målskillnad. Nu hoppas såklart båda lagen kunna ta en viktig seger och därmed säkra nytt kontrakt.

I Pushers återfinner vi ett kärt ansikte, Pascal Il Mosquito Francesconi, som lämnade Real i somras. Han har än så länge inte hunnit göra något framträdande i A-laget dock vad vi förstått. Vi får se om han är med på lördag.

Real dras med mycket varningar just nu, men på Lördag är det faktiskt bara en spelare som är avstängd, nämligen Johan Magnusson. En hel drös riskerar avstängning i sista matchen dock, så vi får hoppas det blir en lugn och fin match.

Bergsjövallen alltså på lördag kl 14:00. Vi ses där!