Inför Real Maskin – Sveakurd

Då var det dags att möta Sveakurd igen. Den uppskjutna matchen mot Gamlestaden gör att vi får möta Sveakurd en gång till innan serien vänder. Premiären borta mot Sveakurd har vi redan glömt och den senaste månaden har Real spelat upp sig mer och mer för varje match. Välbesökta träningar gör att det är konkurrens på samtliga platser i laget vilket är väldigt kul. Några nya och några nygamla ansikten har dykt upp och det är ett par till på väg in i laget, så läget i truppen ser mycket spännande ut inför hösten.

Förra året möttes Real och Sveakurd bara en gång då Real på hösten var tvungna att lämna sin första WO i klubbens historia. Vårmötet slutade 3-0 till Sveakurd efter att Real hållt emot ordentligt och låg under med 1-0 fram till sista kvarten.

Sveakurd slutade förra året tvåa efter en riktig kanonsäsong där man till slut inte riktigt rådde på suveräna Öjersjö. I år har det inte gått riktigt lika bra, vilket har sina naturliga orsaker. Den mycket tragiska händelsen med lagets spelande tränare gjorde att laget fick flytta flera matcher och man huserar för närvarande på en femteplats (dock med tre matcher mindre spelade än Bergum som leder serien). Vinner man alla dessa tre matcher går man alltså upp i serieledning med en poäng efter halva säsongen spelad. I nuläget finns dock inget nytt datum för dessa tre matcher.

Real har å sin sida två tuffa matcher kvar innan en välförtjänt semester. Sveakurd och Gamlestaden FF kommer båda på besök till Bergsjövallen innan midsommar. Den ende spelaren som spelat alla matcher i år, Joel Ödlan Elfving, är avstängd på torsdag efter att han fått sin tredje varning i förra matchen. Istället hoppas vi på att få tillbaka gubbar som Jens, Danne och Oskar. Jerry är tvek om vi verkligen vill ha tillbaka då samtliga tre matcher han missat är de enda vi tagit poäng på i år… Årets statistik i sin helhet hittar ni här nedan:

Johan och Johan är fortfarande skadade, bröderna Tepsic inte heller tillgängliga för spel. Eventuellt kan det dock bli en till debut på torsdag, vi återkommer med detta.

Matchen spelas alltså på torsdag kl 18:30 på Bergsjövallens gräs. Vi ses där!