Inför Real Maskin – Syrianska/Arameiska

På torsdag tar Maskinen emot Syrianska/Arameiska hemma på Bergsjövallen. Det är två lag som kommer från varsin förlust i senaste omgången. Real fick se sig besegrade av Götaholm medan Syrianska inte mäktade med att rubba serieledarna Sveakurd.

För Syrianskas del blev det en kostsam förlust då inte mindre än tre spelare kommer vara avstängda i matchen på torsdag. Elias Abdalla och Dali Hirmiz fick sina tredje varningar för säsongen medan Pierre Yildirim fick syna det röda kortet mot Sveakurd. Pierre, som för övrigt ligger på delad förstaplats i den interna skytteligan på sina två mål tillsammans med Alexander Yildirim.

Syrianska har haft lite svårt att skapa stabilitet i truppen, och man har faktiskt bara en spelare som har startat samtliga sex matcher hittills, nämligen lagkaptenen André Chamoun. Skyttekungen Alexander Yildirim har bara medverkat i två matcher hittills, men har gjort mål i bägge matcherna så där gäller det självklart för Realförsvaret att hålla koll om han är med på torsdag.

Syrianska har bara vunnit en match hittills, det var den 29 april då man bortaslog Partille med 3-1. Man har dock hela tre oavgjorda och har även gjort näst minst mål i serien såhär långt med blott sju fullträffar (bara Partille är sämre med sina fem mål). Man är desto bättre på att få varningar, där är Syrianska faktiskt näst bäst i serien efter Bergsjön SK med sina 21 varningar och två utvisningar.

Real har å sin sida lyckats mäkta med hela 16 mål framåt och med det är man fjärde bäst i serien efter topptrion Sveakurd, Gamlestaden och Bjurslätt. Senast fick man klara sig utan sina tre skyttekungar Tim, Johan och Johan som tillsammans stått för 10 av våra 16 mål. Till denna matchen är samtliga tre förhoppningsvis tillbaka och kan vara med och bidra till tre nya poäng.

Real ligger sjua med Syrianska en poäng bakom sig. En seger hade skapat lite andrum mellan Maskinen och nedflyttningsstriden. Samtidigt kan en seger ta oss ända upp till fjärdeplatsen om resultaten går vår väg, så det är väldigt jämnt i tabellen just nu.

Lukas är fortsatt borta från spel och Jerry gick sönder sist och blir nog borta ett par veckor, men i övrigt ska samtliga spelare vara tillgängliga till matchen. Niklas, Farsan, Jonte och Mange ligger alla på två varningar och får därför passa sig lite extra från att få en tredje.

Torsdag är det som gäller alltså kl 19:00 på Bergsjövallens gräs. Vi ses där!