Inför Real Maskin – Vatra KIF

Denna vecka tränar vi som vanligt på måndag och sedan har vi match redan på tisdagen när Vatra KIF kommer på besök i sista seriematchen innan uppehållet.

Serien vände iom förra matchen mot Celtic och Maskinen går in på andra säsongshalvan som serieledare. Real och Vatra möttes ju i seriepremiären i våras och där Real fick med sig alla tre poäng efter 3-2 i en tuff match där vi fått två horribla straffar emot oss. Två mål av Farsan och ett av Wibba gjorde dock att vi kunde gå segrande ur den bataljen.

Vatra ligger för närvarande trea, fyra poäng efter serieledande Real Maskin. Förutom förlusten mot Maskinen i premiären har man även hunnit med att förlora mot Fotö och Croatia.

Matchen i matchen: Skytteligaledaren Flamur Tahiri (12 mål) och tvåan Johan Farsan Magnusson (11 mål) möts för första gången. Kommer Real-försvaret lyckas hålla koll på den tidigare div 3/U-19 allsvenskan-spelaren? Kommer Farsan återigen lyckas övelista Vatras försvar två gånger?

Värt att notera att Farsan är dubbelt så gammal som Tahiri (38 och 19 bast), på tisdag får vi se om gammal verkligen är äldst!

Seriens bästa försvar

Maskinen har verkligen steppat upp efter förlusten mot Croatia och har på de två senaste matcherna gjort nio mål och släppt in ett. Real är även laget som släppt in minst mål i serien med ett snitt på endast ett insläppt mål/match. Med seriens bästa försvar hoppas man nu kunna sätta stopp för Vatras anfallare.

För Maskinens del får man klara sig utan Erik som blev utvisad i senaste matchen. Andres och Niklas ligger i farozonen med sina två varningar. I Vatra är det Bunjaku och Drin Ismaili som riskerar avstängning vid nästa gula kort.

Matchstart kl 19:00 alltså på tisdag, vi ses där!