Inför Real Maskin – Vatra

På torsdag tar Real emot Vatra hemma på Bergsjövallen kl 18:00. Den något tidiga avsparkstiden beror på att det inte finns något elljus nere på gräset. Vatra blir ett kärt återseende sen förra året då vi till slut hamnade en poäng före dem i tabellen.

Matcherna mot Vatra förra säsongen var förmodligen den bästa och den värsta matchen 2019… I första matchen lyckades vi hålla undan och vinna med 3-2 trots en horribelt dömd straff emot oss i matchens slutskede (som missades). Den andra matchen ledde vi med 3-1 med 20 minuter kvar men lyckas tappa till 3-4. En riktig skitmatch med andra ord.

Hittills i år har Vatra inte lyckats ta poäng på sina tre inledande matcher (förlust 2-1 mot Bergsjön och Syrianska samt 4-2 mot Tollered). Det betyder absolut inte att laget ska underskattas. Vi vet att Vatra har många skickliga spelare och det gäller att vi ger 110% precis som i våra tidigare matcher om vi vill ta poäng. Real har två segrar och en förlust vilket gör att laget parkerar på tredjeplats i tabellen.

Real har gjort sex mål såhär långt i serien. Endast Croatia, Bergsjö IF och Tollered har mäktat med fler. Tollered har dock en match mer spelad. Torsdagens motstånd Vatra står på fyra gjorda mål, samtidigt som man har släppt in åtta. Real har bara släppt in två mål, vilket gör att laget släppt in minst mål i serien tillsammans med Croatia.

Vatras spelande tränare Behar Tahiri har precis som förra året dubblat och spelat alla matcher både med Vatra och Götaholm. Nu passeras dock 1 september vilket innebär att det inte går att genomföra fler övergångar. Återstår att se vilket lag han kommer att vara registrerad för resten av säsongen.

I Vatra riskerar #7 Atdhe Bunjaku och #9 Flamur Tahiri avstängning vid nästa gula kort. I Real är det bara Mange som står på två varningar. SEB, Andres, IR och Kongo kommer utgå ur truppen. In kommer de tre säsongsdebutanterna Farsan, Joel och Tim samt Bastuflotten.

Matchstart alltså kl 18:00 på torsdag på Bergsjövallen gräs, vi ses där!