Inför Roma United – Real Maskin

Inför-rapport:

På onsdag den 2/9 beger sig Kortedalas stolthet till Gunnaredsplan för en bortamatch emot fjolårets serietvåa Roma United.

Det är med ett något stukat självförtroende Real ska försöka upprepa vår-resultatet (7-2) emot Roma. I våras spelade Real och Roma en händelserik och något småful match på Kviberg. En match som Real efter 90 plus tillägg stod som segrare i, med hela 7-2. Resultatet till trots var Roma långt ifrån ofarliga och hade dessutom ledningen med 1-0 efter endast 3 minuter.

Mycket har hänt sedan den där matchen i maj. Bland annat har Roma spelat 6-6 mot Öjersjö nu senast, samma Öjersjö vi fick åka hem ifrån förra omgången efter att kammat 0. Innan det vann Roma emot Partille med 3-1. Detta medför att Roma i nuläget parkerar på samma poäng som Real i tabellen men med en match mindre spelad. Detta bäddar således för en så kallad ”6-poängsmatch”.

Det är oerhört viktigt att Real kommer taggade till denna match. Härnäst väntar dessutom först Götaholm för sedan två raka matcher mot de andra bottenkonkurrenterna. Real behöver självförtroendet samt poängen för att slippa bli inblandade i någon bottenstrid i år igen.

För att detta ska gå vägen behöver Real förbättra sina inledningar i matcherna och inte släppa in tidiga mål. I samtliga matcher efter uppehållet har Real släppt in första målet. Om Real planerat att vinna emot Roma på onsdag gäller det att vara med från första signal till sista.

Spelare att se upp med:

Jasmin Saric, han har lyckats banka in 10 baljor hittills i år. Med det ligger han på en delad 5e plats i skytteligan. Det är även tre mål mer än våran bäste målskytt, Marcus Josefsson som parkerar på 7 mål. 7 mål har även Romas spelande tränare Ibro Mujkic mäktat med den här säsongen.

 

Både Real och Roma har visat upp en sida i att ta mycket kort i sina matcher. Roma har bland annat 3 spelare som tagit ett rött kort var medan vi å andra sidan har tre spelare som plockat på sig hela 6 kort var. Detta bäddar alltså för en tuff match där det gäller att inte vika ner sig och samtidigt inte dra på sig onödiga kort.

 

Tips:

Roma har en betydligt bättre form än vad Real har. Real har också haft en ful ovana att släppa till en del mål och göra färre men detta till trots tror jag att efter en målrik historia. Jag tippar med hjärtat och tror att Real vänder en annars dyster trend. Roma underskattar Real och släpper till fler chanser än vad Tollered och Öjersjö gjort. Slutresultat 4-3 till Real.

/Bakom pennan – TL15