Inför Sveakurd – Real Maskin

Det har blivit dags att möta serieledarna Sveakurd för första gången i år. I våras fick vi tyvärr inte ihop gubbar och då Sveakurd vägrade flytta matchen så blev vi tvungna att lämna WO. Under hösten har det sett lite bättre ut och vi har åtminstone kunnat ta ut en full trupp till samtliga matcher. Detta har givit resultat spelmässigt då vi varit nära att ta poäng i så gott som samtliga matcher efter uppehållet (utom möjligtvis mot Bergsjö IF). Före sommaren hade vi härliga matcher mot Bjurslätt (0-7), Gamlestaden (2-7) samt Syrianska (0-6) där vi kommit till match utan avbytare, eller med 10 man mot Gamlestaden. Efter sommaren var siffrorna mot samma lag 0-1, 2-3 och 3-4.

Men imorgon är det alltså serieledande Sveakurd som står för motståndet, ett Sveakurd som i ärlighetens namn borde ha gått upp redan förra året då man var betydligt bättre än Bergum. Men man gjorde alltså inte det och i år ser det ut som att Sveakurd kommer knipa förstaplatsen och gå upp i femman. Man har dock Gamlestaden FF hack i häl, en poäng efter men med en match mer spelad. Så vi kan ju räkna med att det kommer vara ett heltaggat Sveakurd som kommer till match.

Sveakurd har inte spelat någon match sedan den 15 september, då blev det seger med 2-0 mot Bjurslätt. För Reals del har det varit två tunga veckor där vi förlorat med 4-3 två gånger om, men vi hoppas givetvis att den negativa trenden ska vända imorgon.

Real får klara sig utan Freddan som är avstängd samt den interna skytteligaledaren Johan Larsson. Istället är Andres tillbaka från avstängning och Paboy från skada.

Räcker det för att ge serieledarna en match? Vi får se, matchen spelas på Bläsebovallen imorgon kl 14:15. Vi ses där!