Inför Sveakurd – Real Maskin

Så var det då äntligen dags, dagen vi alla väntat på har kommit. Det är dags för seriepremiär! Och det är inga mindre än Sveakurd som får besök av eleganterna från Kortedala.

Sveakurd var länge med i striden om seriesegern förra säsongen men Öjersjö drog i seriens slutskede ifrån och slutade fem poäng före tvåan Sveakurd. I år verkar man ha tappat en del spelare och försäsongen har inte alls varit rolig för Sveakurd. Tre storförluster på lika många träningsmatcher (3-16 i målskillnad) och till Östra Cupen kom man inte ens till spel.

Lokalfotbollsguden Rasta har tippat Sveakurd femma i årets 6A, och beskriver fenomenet väldigt bra när han skriver att ”många nystartade klubbar testas inte ordentligt förrän den första motgången kommer”. Vi har sett det förr och vi kommer garanterat se det igen. Om det är Sveakurd som är näst på tur att lägga ner sin verksamhet återstår att se, helt klart är i alla fall att det inte är samma lag vi kommer ställas mot som förra säsongen.

2016 mötte Real bara Sveakurd en gång i serien då Real blev tvungna att lämna första WO:n i klubbens historia i höstmötet. Klubbarna möttes dock även i träningsmatch innan säsongen som slutade 5-3 till Sveakurds favör. Sveakurd vann även seriematchen på Bergsjövallen med 3-0 i en match som Sveakurd dominerade från början till slut. Real spelade dock helt enligt planen och försvarade sig bra hela matchen. 1-0 kom redan i femte minuten på hörna, men sedan dröjde det till den 70:e innan Sveakurd till slut kunde tråckla in en boll till i en tilltrasslad situation, 3-0 kom på straff i matchens sista spark efter att Dubo försökt sig på en glidtackling.

Rasta har tippat Sveakurd som femma och Dalla har tippat att dom slutar på en åttondeplats. Vi får väl se om någon av dom får rätt när säsongen går mot sitt slut.

Real kommer sakna ett par gubbar denna matchen då Johan M inte blivit spelklar än och Johan L är avstängd efter sitt röda kort i träningsmatchen mot Knippla. Även Mangemos saknas ikväll, men i övrigt ska hela laget vara tillgängliga för spel. I slutet av förra säsongen hade tre spelare otillgängliga varit en smärre katastrof och vi hade troligen fått spela utan avbytare, i år ser det mycket ljusare ut och trots spelare borta så kommer vi få ihop ett riktigt vasst lag.

Kom och titta när Real kickar igång serien ikväll 20:15 på Bläsebovallen!