Inför Syrianska/Arameiska – Real Maskin

Imorgon är det dags för årets första bortamatch. Vi åker inte så långt då vi bara ska ner för Burmabacken till gamla fina Bläsebovallen.

Match på konstgräs igen alltså, precis som i premiären. Och det vet vi ju alla hur det slutade.

Ska Real ta säsongens andra vinst? Eller blir det Syrianska/Arameiska som drar det längsta strået?

Syrianska har spelat en match mer än oss, men står på lika många poäng då det blivit två förluster såhär långt (0-3 mot Bergsjön och 2-5 senast mot Tollered). Där emellan har man hunnit med att slå Vatra med 2-1 hemma på Bläsebo.

Syrianska har haft en del omsättning i laget de senaste matcherna och det är bara fem spelare som spelat alla tre matcherna såhär långt, bland annat lagkaptenen Pierre Yildirim som vi vet sen tidigare är en mycket duktig spelare. Även bröderna Gabriel och Aleksander Yildirim har spelat var sin match där den sistnämnde har ett förflutet bland annat i GAIS.

Syrianska har mäktat med fyra mål än så länge men alltså släppt in flest i serien med sina nio insläppta. En del varningar har det blivit också, laget har sju stycken varav kapten Pierre Yildirim står på två och riskerar alltså avstängning om han får ett till gult kort.

Real har än så länge en seger och en förlust efter ett sent straffmål mot Croatia senast. Spelet har sett bra ut och framför allt försvaret där vi varit i princip felfria. Till matchen på lördag är Farsan tillbaka efter skada och förhoppningsvis kan han bidra till att målproduktionen kommer igång igen.

I Real är det vår käre Mange mos som riskerar avstängning vid nästa gula kort.

Det ser bättre ut på skadefronten där Andres och Wibba fortfarande har lite känningar men förhoppningsvis är tillbaka snart. Anton blir tyvärr borta ett tag efter handskadan senast.

Matchstart kl 14:15 på Bläsebovallen imorgon. Vi ses där!