Inför Tollered – Real Maskin

Dags för tredje seriematchen för säsongen, tillika tredje bortamatchen för säsongen. Tollered och Flodala är det som gästas av Maskinen på onsdag, ett Tollered som förmodligen fått sitt självförtroende lite stukat efter förlust med 5-0 senast mot ett Sveakurd som spelade med en man mindre i 60 minuter(!) Man inledde även säsongen med 1-1 mot Pushers, vilket gör att man säkert är väldigt sugna på att ta årets första trepoängare.

Även Real förlorade som bekant förra matchen mot Lekstorp i en match där ingen spelare i Real kom upp i nivå över huvudet taget. Tung inledning av säsongen med två förluster på två matcher, men vi vet att vi kan mycket bättre än vad vi visat hittills och poängen kommer snart börja trilla in. Förhoppningsvis redan på onsdag.

I Real är Danne, Jens och Oskar tillbaka i truppen vilket gör att konkurrensen är stenhård på samtliga positioner.

Förra säsongen var det två tighta matcher mellan Real och Tollered där vårmatchen har gått under benämningen ”Rånet på Bergsjövallen”. Real tog tidigt ledningen och var även en stolpträff ifrån att gå till paus med 2-0. Tidigt i andra halvlek åkte Joel på en utvisning och i den 85:e minuten ger domaren Tollered straff i en situation där han enligt egen utsago ”inte ser” vad som händer. Mycket märkligt. 1-1 slutade den matchen i alla fall och sent på hösten möttes lagen igen på Flodala där Tollered drog längsta strået och vann rättvist med 2-0.

Även säsongen 2015 var ju Real nära på att slå Tollered och hade länge ledningen i bortamatchen på Spinnarvallen men Tollered vände till slut och vann efter ett mål med fem minuter kvar.

Nu är det alltså hög tid för Real att slå Tollered för första gången. Och vi ska göra allt vi kan för att det också ska bli så denna gång!

Matchen spelas 20:00 på Flodala IP. Vi ses där!