Inför Tollered – Real Maskin

På torsdag är det dags att bege sig till lokalfotbollens yttersta utkant, tillika potatisåkern Spinnarvallen, för bortamatch mot Tollereds IF. Anrika Tollered som fyller 110 år i år och som de senaste säsongerna befunnit sig i toppskiktet i 6A. Denna säsongen inledde man starkt med 7-1 seger mot Bergsjön SK, men sedan har formen sakta dalat nedåt. Man har inte vunnit en match sedan den 3 maj och i de tre senaste omgångarna har man bara tagit en poäng, 0-0 mot Partille som fick spela med 10 man 75 minuter (för övrigt Partilles ända poäng i serien såhär långt). Precis som Real Maskin har man åkt på förluster mot Götaholm och Syrianska i sina två senaste matcher, och det är alltså två lag med något stukat självförtroende som kommer göra upp om poängen på torsdag.

Förra säsongen var Maskinen chanslösa i den första matchen mot Tollered. 6-1 skrevs slutsiffrorna efter fyra(!) mål av Mellberg på Flodalas konstgräs. På hösten hade Real kommit igång ordentligt och man mötte ett serieledande Tollered hemma på Bergsjövallens gräs i en match som Real dominerade stora delar av. Tyvärr missar domaren att Tollered gör mål med handen vilket leder till att gästerna får med sig tre poäng hem efter att matchen slutat 1-2.

Det är med andra ord ett revanschsuget Real som åker upp till Spinnarvallen på torsdag. Vi var nära på att ta poäng där för två år sedan och nu är det hög tid att plocka med alla tre poängen hem till Kortedala.

För Maskinen gäller det att se upp med före detta allsvenske spelaren Anton Holmberg som gjort sju mål på fem matcher såhär långt. Tollered får däremot klara sig utan spelskicklige Pontus Larsson som fick sin tredje varning i förra matchen.

I Real är det Mange som är avstängd till denna match. Lukas, Ahmed och Jerry är fortsatt skadade. Förhoppningsvis är gubbar som Freddan, Tim och Sebbe tillbaka i träning denna veckan men återstår att se om de är redo för match redan.

Provspelande Paboy Syllah gjorde däremot ett såpass bra intryck på tränartrion att man valt att skriva kontrakt med den förre Brämaregården-spelaren. Med lite tur är han spelklar redan på torsdag och kan visa upp sig för de tappra supportrar som tagit sig de 3 milen upp till bruksorten Tollered!

Matchstart 19:00 på torsdag, vi ses där!