Inför Tollered – Real Maskin

Senaste matchen gick inte riktigt som tänkt. Trots tre gjorda mål framåt lyckas vi inte få med oss en enda poäng hem från Gamlestadsvallen och nu är det sex förluster på raken mot Götaholm. Istället för att sikta in oss på en fjärdeplats får vi nu försöka rikta in oss på att försöka nå sjätteplatsen i år igen. För tillfället är vi åtta, tre poäng efter Somalia som ligger sexa (dock har vi betydligt bättre målskillnad). Somalia möter Croatia ikväll och där får vi nog hoppas på ett kryss, då Croatia ligger två poäng efter oss och båda lagen har goda möjligheter att ta minst tre poäng till innan säsongen är slut. Croatia har två matcher mot Gambianska kvar och möter Lekstorp i sista omgången. Somalia möter Sveakurd och Surte i sina två sista matcher.

Vi får ta med oss det som funkade bra förra matchen, andra halvlek framför allt där vi hade hög press och lyckades förvalta våra chanser. Mot Tollered kommer det nog bli ännu tuffare på deras potatisåker och dom har några riktigt duktiga killar som vi känner till. I matchen i våras gjorde vi en riktigt bra insats och lyckades så när ta tre poäng innan domarn valde att ge dom en straff i matchens sista minut som innebar 1-1. Denna matchen kommer troligtvis ha liknande matchbild där vi kommer få rikta in oss på mycket försvar och kontringsspel, men ändå försöka spela ett rakt och enkelt spel. Lyckas vi hålla deras trio ”Bergskedjan” i schack (Hultberg, Mellberg, Holmberg) så ska vi nog kunna ha en chans att plocka med oss åtminstone en poäng hem till Kortedala. Förra året var vi också nära uppe i Tollered efter ett tidigt mål av Andres, men där Tollered också fick in ett mål i slutminutrarna som gav dom segern med 2-1.

Har vi bara full fokus hela matchen och alla krigar för varandra vet vi att vi kan slå i princip alla lag i den här serien.

Tyvärr har vi återigen lite svårt att ta ut ett lag då vi har flera spelare borta/avstängda. Jens och Joel är fortfarande ute på sin resa för att hitta sig själva, Brask och Kalle fick sina tredje gula kort i förra matchen och är därmed avstängda. Sen har vi tyvärr inte mycket mer att ta av då truppen tunnats ut rejält denna säsongen. Men vi har redan lämnat en WO i år och det kommer inte ske igen så i värsta fall får vi väl åka upp till Tollered utan avbytare.

Tollered är ju med och krigar om den åtråvärda andraplatsen så dom kommer garanterat komma taggade upp till tänderna, så det gäller för oss att vara minst lika taggade!

Samling 11:00 i klubbstugan. Max två öl på fredag. Tar vi med oss en poäng hem så har Nando lovat att springa naken runt hela klubbstugan, tar vi tre poäng lovar han att bjuda hela laget på öl efteråt.

Vi ses på lördag!