Intervju med Gamlestadens Tobbe Bui

Match på lördag mot Gamlestaden FF, vi fick oss ett litet snack med GaFF:s anfallare tillika Real-bekantingen Tobbe Bui.

Real kommer på besök till Gamlestaden på lördag. Hur är känslan i laget inför matchen?

Känslan är både bra och dålig. Stämningen i laget är bra, och vi har sett fram emot att spela match då det senast blev inställt mot Bergsjö IF. Det dåliga är väl att vi inte kunnat träna pga ovädret men förhoppningsvis så ska vi ändå kunna ställa upp med ett starkt lag på lördag!

Du har ju själv provtränat med Real en gång i tiden, vad är dina tankar om laget och hur kommer det sig att det inte blev något då?

Real Maskin är en väldigt fin klubb, många goa gubbar och en fantastisk fin klubblokal. Nu har man även lyckats med det sportsliga, och jag hoppas att man kan fortsätta i samma spår och konkurrera om högre placeringar 2018!
Som du nämner så har jag provtränat med Real tidigare, tyvärr så var det en mycket intensiv period för min del i skolan och kände inte riktigt att jag hade tid för och ta med till Bergsjövallen 2-3 gånger i veckan för och träna!

Förra matchen mellan lagen slutade 1-0 i Maskinens favör. Hur skulle du sammanfatta den matchen?

En match där vi egentligen trodde att vi skulle städa undan utan problem. Vi väljer att spela med flera skadade spelare på plan, vilket senare visade sig inte vara så bra. Samtidigt så ska man inte ta vinsten av Real, utan jag blev överraskad av att laget kunde ligga så långt ner i tabellen. Många duktiga fotbollspelare och ett snyggt solomål av Fredrik. Vi har en del chanser men målvakten för dagen var mycket duktig! En jämn fotbollsmatch som kunde sluta hur som helst.

Gamlestaden har inte riktigt lyckats hänga på i toppen denna säsongen, vad tror du det beror på?

Först vill jag bara konstatera att vårt mål i år var att etablera oss i 6an, men bloggen Rasta&Dalla hade helt andra tankar om oss vilket ändå är kul! Vi hade en bredtrupp, men ju närmare in i säsongen vi kom, så valde flera att lämna pga brist på speltid. Det går liksom inte och alltid ge alla det dom vill ha, men så är fotbollen. Vi har inte lyckats spela med samma startelva 2(!) matcher irad… Verkligheten kom ikapp oss. Måste ändå tillägga trots att vi inte gjort en jättebra säsong, så är jag väldigt nöjd överlag!

Hur ser du på din egen insats denna säsongen och hur tror du matchen slutar på lördag?

För min del så har det inte gått så bra som jag önskat. Skadade hälsenan i November och opererades för drygt 10 månader sen. Blev ingen försäsong för min del, men har ändå lyckats spela ett 10-tals matcher. 13 poäng på 10 matcher får ändå ses som godkänt!

Matchen slutar 3-2 till GaFF! Axel gör 3 baljor och Kone och Andres gör mål för Real!

Vi tackar Tobbe för pratstunden och önskar honom lagom med lycka till på lördag!