Landala IF 2 – 2 Real Maskin BK

Ett genrep inför seriestart spelades mot Landala IF på Guldheden Södra. Jag hoppade av vid Dr Sydows och gled ner till Mossen med en baksmälla hängandes, men jag var ändå på ett bra humör och hade en bra känsla inför matchen. Där mötte jag ett Real som värmde upp och man märkte hur solens värme bidrog till den goda stämningen bland laget. Real Maskin hade kommit med en tunn trupp på 12 man och startelvan såg ut ungefär såhär:

På bänken: Ahmed

Första halvlek

Matchen börjar och Landala startar direkt med att kontrollera matchen. Real Maskin börjar lite nervöst, men kommer in i press-spelet snabbt. Ilmar flyger runt på sin anfallsposition och sätter stor press på Landala. Landala blir allt mer stressade i pressade situationer. Real får en hörna som slås av Johan Larsson, in i mitten där det blir lite trassel, men bollen hamnar till slut hos Sebbe som säkert lägger in bollen i mål! 0-1 efter bara 7 minuter!

Det började med mycket spel på defensiv planhalva men efter målet blev det genast Real som styrde! Coach och Nando står vid sidan och påminner gubbarna om de inövade spelvändningarna och att de ska ha tålamod. Spelarna tar åt sig bra och de äger i princip hela första halvlek. Väldigt bra kantspel av Jagge och Alex ska noteras.

I den 30:e minuten ska det ge utdelning. Jagge får en långboll som han skarvar vidare snyggt till en löpande Alex. Alex fintar kvickt bort sin motspelare (som sparkar bakåt och träffar nästan ansiktet) och slår ett inlägg från kanten till Sebbe inne i straffområdet. Sebbe tar ner bollen och passar bak till Johan Larsson som drämmer till! Stolpe in och 0-2!


Första halvlek avslutas och man kan konstatera att Real spelade en av sina bästa halvlekar på väldigt länge.
Under halvtidsvilan går Coach igenom några noteringar och möjliga förbättringar. Han glömmer dock inte att berömma laget för den fina insatsen.

Andra halvlek

I andra halvlek startar Real lika bra som de avslutade första. De styr och visar vilka de är som bestämmer och i 60:e minuten får man se ett vackert anfallsspel där Jagge löper på en bra pass från Ilmar. Jagge kommer fri och skjuter, men Landalas målvakt räddar. Det såg riktigt bra ut nu. Snart skulle det dock förändras..

I minut 64 tappar Real bollen på defensiv planhalva och Landala lyckas få till ett långskott in i målet bakom Junior. Spelarna börjar bli trötta och en tunn trupp ska visa sig vara problematiskt. Med så lite ork på vissa spelare tappar de fokus och positionerna hålls inte lika bra som tidigare. Man ser hur dom kämpar och sliter, men man ser också att byten är behövligt. Ahmed har redan kommit in istället för en skadad Jerry, så byten fanns ej tillgängligt.
Real börjar slå bort bollar där de är pressade och Landala tar över med stark vilja efter deras reduceringsmål. Redan 6 minuter senare lyckas Landala kvittera till 2-2.
Tio minuter kvar och Landala fortsätter att trycka på. Jagge skadar sig och Jerry får hoppa in med skada. På ca en kvart har matchen totalvänt.
I slutminuterna får Landala en frispark. Frisparken slås till en spelare i Landala som hänger över Kalle och nickar in i målet. 3-2 trodde de när de sprang och firade, men domaren blåste frispark till Real. Mycket mer hände det inte och slutresultatet blev 2-2.

Dagens 3,2,1:

3 – Sebbe. Mål och assist! Kämpar och sliter som fan inne på mittfältet.

2 – Alex Brask. Hade väldigt bra samspel med Jagge på kanten och visar bra teknik och vilja.

1 – Ilmar. Han löper och löper i press-spelet och orsakade oro hos Landalas backar.