Matchrapport Croatia – Real Maskin

Maskinen ångar vidare. Denna gång var det Croatia som skulle få smaka på självförtroende-smörjda maskinen från Kortedala.

Skärmavbild 2016-05-03 kl. 13.43.18

Senaste tröjan i webbshoppen https://shop.spreadshirt.se/RealMaskinBK?noCache=true

 

Som vanligt samlades vi i stugan innan match och Coach hade kanske sina svåraste laguttagning på länge. Valet på målvakt föll för dagen på debuterande Vincent. Detta innebär att Real på fem matcher använt sig av tre olika målvakter, och då har vi ytterligare en på lager (Sjukt!). Le boss valde iallafall att formera backlinjen från vänster med Timmie (som blev sjuk förra matchen och fick gå av efter endast 5 minuter), Freddan och Kalle (Kapten) och med Andres ute till höger. Mittfältet bestod av Jagge, Jon, Joel och Jimmi. I anfallet fanns Hybris-Mange och Lukas den snygge. Bänken för dagen bestod av Johan, Jonte, Hasse och Dubo. Med andra ord ett riktigt starkt lag.

 

Vi åker ut till Lövgärdet i vårt röda bortaställ och möter till vår förvåning Croatia som också har röda byxor och strumpor, trotts att de på fogis skrivit att de är helvita. Självfallet får vi som bortalag ta på oss detta och vi bränner all tillgänglig tejp för att försöka skapa röd-vit-randiga strumpor så att vi kan genomföra matchen.

 

Dagens startelva

Dagens startelva

Matchen börjar lite trevande men det är ändå Real som tar tag i taktpinnen. Vi kommer runt bra på kanterna och Jagge och Timmie har några fina överlappningar. Det dröjer inte länge försen Lukas den snygge gör 1-0 till maskinen. Lukas får bollen i djupet och håller bort sin försvarare innan han kyligt placerar in bollen bakom en chanslös målvakt.

2-0 kommer inte allt för långt efter. Igen är det Lukas som via röven på Joel plockar ner ett Brask-inlägg och placerar in bollen i mål.

Innan vi gör 3-0 försöker Croatia att göra ett Maradona-mål genom att slå med handen på ett inlägg. Detta misslyckas brutalt och killen blir självklart varnad.

3-0 kommer innan halvleken är slut och det är Lukas den snygge som fullbordar sitt hat-trick. Han firar i sann Ronaldo-anda och när han landar i målgesten så skakar hela Lövgärdet. Så tung är Lukas i anfallet idag.

 

Efter paus är det igen Real som skapar. Croatia går på fullt anfall och jobbar hem dåligt, om

Kan vi skicka denna faktura till Croatia?

Kan vi skicka denna faktura till Croatia?

ens alls. Vi hade kunnat göra 7-8 mål men skärpan saknas för dagen. Men målskyttet var ändå inte över. Jon bryter igenom som så många gånger under matchen. Jon hittar sin mittfältskollega Joel som kan göra sitt första mål för säsongen.

Croatia får lite kontakt i slutet. Hasse får bollen på handen från max en meter. Hasse har handen intill kroppen och gör ingen rörelse med handen. Självklart är det straff. Croatia gör mål på straffen och tror att de ska få mer kontakt än de får. Men istället blir de frustrarade när Real plockar bort bollen anfall efter anfall. Detta resulterar i efterslängar och fula smällar. Tråkigt.

Croatia kommer dock aldrig ens nära att göra fler än ett mål utan Real fortsätter att skapa några chanser och Hasse, som vill reparera sin straff, blir fälld i offensivt straffområde men domaren friar.

 

Matchen slutar 4-1 till Real och det kunde mycket väl ha blivit 10-1 med lite effektivitet.

Saker som är bra:

* Joel – Han är bra
* Jon – springer kopiöst mycket.
* Lukas den snygga – gör tre mål
* Kalles auktoritet – när domaren inte hör när kaptenen pratar med honom
* Backlinjen – fungerar prima och Croatia skapar egentligen ingenting
* Vincent som bara släpper ett straffmål. Han går nu in som den målvakt som släppt in minst antal bollar. Samt att han inför tippade 4-1 och vi vinner med 4-1.

Ny målvakt!

Ett filmklipp publicerat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)