Matchrapport Högaborg FC – Real Maskin

Högaborg FC – Real Maskin 2-2
Mål: Marcus, Jim

Det märks att vi är inne i en tuff period just nu. En del skadade, andra borta av andra orsaker. Men det var en 13-mannatrupp som samlades i klubbstugan denna karga onsdagskväll, som senare skulle bjuda till en härlig snö/regn-blandad kväll med friska vindar.

Tre debutanter fanns med i dagens trupp: Leo, Gustav och Victor. Väl uppe på Heden möttes vi av skogshuggar-Brask och Jerry iittaala Bergstedt som gjorde att vi blev 15 man till denna drabbning.

Vi startade på detta sätt:

Junior
Sune FV3 Kalle Straffsumparn
Pascal Magnus Brask Jagge
Mojje Gustav

Bänk: Victor, Leo, Jim och Jerry

Frågan alla ställde sig: Skulle det äntligen lossna för Jagge, skulle vi få se honom göra sina Ronaldo-målgester han tränat på sedan typ 2008? Svaret blev nej.

Istället var det åter igen Mojje som klev fram på en frispark och drog den stenhårt längs med marken intill stolproten och 1-0 var ett faktum. Mycket mer än så hände väl egentligen inte i första halvlek. Vi var riktigt usla, men det var Högaborg också. Domarn var inte mycket bättre han. Och vädret, ja det var fan allra sämst idag.

I andra halvlek börjar Högaborg rulla lite boll och vi tillåter dom komma närmare och närmare. Till slut får dom en halvchans där bollen retligt seglar över Junior och via Kalle in i nätmaskorna. Matchen är åter utjämnad och vi får börja kämpa igen.

Man får väl säga att vädret gjorde sitt i denna match. Det var omöjligt att få igång något riktigt spel, och det var stundtals riktig hawaii-fotboll ute på plan. Men så får Pascal tag i bollen på vänsterkanten med 20 minuter kvar av matchen, driver förbi ett par försvarare och med bara målvakten kvar petar han fram den till Jim som bara har att peta in den i öppet mål. 2-1 och det känns som att den fjärde segern på lika många matcher är hemma.

Men åter igen låter vi Högaborg ta tag i taktpinnen och på en hörna bara några minuter senare får dom stå och tricksa runt bollen i vårat straffområde innan dom lätt kan lägga in 2-2.

Efter deras kvittering lägger sig Högaborg på försvar och vi försöker trycka fram positionerna något. Detta resulterar inte i mycket mer än några halvchanser och långskott, förutom en vacker sekvens där pascal klackar fram den till Mojje som kommer fri mot målvakten, men tyvärr gör målvakten en bra benparad och bollen går ut till inkast.

Matchen slutar i alla fall 2-2 och på något vis känns det nästan som en förlust. Men vi har fortfarande fyra matcher utan förlust i bagaget när vi åker på träningsläger i Vårgårda. Där väntar en intressant match mot Balltorps FF.