Matchrapport Lekstorp – Real Maskin

Efter en lite för lång vila med uppehåll inför sista omgången var det ett Real som kom taggat till match. Trotts lite sena avbräck från truppen ställde Real upp med starkt och samspelt lag. Real ställde upp som följande:

Junior12079784_563631373787200_5453589501406260713_o

Andres – Freddan – Kalle – Timmie

Farsan – Dubo – Mange-Mos – Jagge

Brask – Mojje

På bänken infann sig bröderna Bergstedt. Vädret bjöd upp denna underbara höst eftermiddag och längs hela vägen ut till Gråbo var träden röda, gula bruna och ett par av träden hade ännu inte dragit tillbaka allt klorofyll inför vintern utan var fortfarande gröna.

Stämningen var mycket god inför matchen, så som den varit i princip sen efter sommaren. Vi kom dit utan minsta press att prestera då vi verken kunde gå upp eller ner i tabellen. Det som drev oss var ändå att spela en rolig fotboll och att avsluta snyggt. Samt att vi ville visa att vi är bättre än Lekstorp, såklart.

Matchen började med stark Real-dominans. Under de första 20 minuterna skapade vi flertalet målchanser genom djupledslöpningar, skott och hörnor. Samtidigt var försvarsspelet extremt stabilt och allt kändes bra. Efter ca 20 minuter får Dubo en lårkaka efter en närkamp och tvingas utgå. Johan kommer då in i mitten, Andres upp som yttermittfältare och Jerry in som högerback. Detta visar sig låsa vårt spel lite. Lekstorm kommer in mer i matchen och tar över lite av spelet. Utan att egentligen skapa några farliga chanser så har Lekstorp mer och mer boll. Innan halvleken är slut så har Lekstorp även tagit ledningen. Efter en liten tilltrasslad situation får en Lekstorp-anfallare mycket utrymme några meter utanför straffområdet och kan få iväg ett skott. Skottet är hårt och med något skymd sikt så blir Junior lite överraskad och bollen letar sig in.

Halvtid. Vi är nöjda med inledningen men tycker vi har tappat lite. Men vi känner att om vi nöter på så kommer vi att klara av det här.

I andra halvlek kommer Dubo in igen och vi fortsätter som vi börjar matchen. Efter några minuter slår Timmie en långboll som Mojje kan ta till sig och kommer förbi sin gubbe. Wojje är som vanligt iskall och placerar bollen retsamt enkelt i målvaktens vänstra hörn och det är utjämnat.

10 minuter senare är det Brasks tur att hitta nätet. Ännu en gång är det på en långboll från backlinjen. Den här gången är det Freddan som slår en frispark från mittplan som hittar Brask som på ett tillslag sätter bollen i samma hörn som Mojje använt sig av tidigare. 2-1 till Real.

Bara en minut senare är det Freddan som slår en ny långboll mot Brask. Men den seglar förbi Brask och letar sig istället mot Jagge som kommer inspringandes i straffområdet. Jagge väljer att inte gå efter bollen utan låter försvaren ta den. Han får den helt fel och slår in den i eget mål. 3-1 är ett faktum efter tre backuppspel.

4-1 kommer även den. Lekstorp satsar allt framåt och när Dubo plötsligt har bollen så kan han bara slå den fram över mittlinjen och då är Mojje och Brask fria från halva plan. Mojje driver upp bollen och när han är i straffområdet lägger han den iskallt i sidled till Brask som enkelt kan lägga in den i tom kasse.

Matchen känns avgjord och eftersom det är sista matchen för året blir hela Real anfallssugna och vill känna nätrassel. Lekstorm bjuds in lite mer i spelet och efter ytterligare en tilltrasslad situation så får Lekstorp-killen till ett skott som går i mål. 4-2 med 2 minuter kvar känns ändå rätt säkert.

Men istället för att chansa gör Real sitt kanske snyggaste mål på hela säsongen i matchens sista händelse. Bollen spelas med ett klapp-klapp-spel på högerkanten tills bollen kommer till Mojje som på ett, med ryggen emot slår fram bollen till Farsan som på ett dunkar upp bollen i nättaket. Otroligt snyggt mål!

Matchen blåses av efter det och Real kan gå på vintervila med 5 segrar på sina senaste 6 matcher.