Matchrapport Menisken – Real Maskin

Menisken – Real Maskin 2-3
Mål: Kalle, Marcus, Johan

Ett litet gäng samlades i klubbstugan redan klockan 15 på söndagen för att inta dagens första mål, pizza såklart. Det märktes att det hade varit fest kvällen innan, ölburkar var det första som mötte en när man kom in till Realgården. Men vad kan man vänta sig när #janneklass har varit i farten?

10409009_10153811618618018_7183687145666485587_n

16:15 droppade resten in och en förkyld Coach började fixa med matchställen. Till Joels stora förtret slängdes det röda matchstället fram. ”Inga bra lag spelar i rött” kunde man höra från ena hörnet i omklädningsrummet.

16:30. Dags för samling. Spelarna samlas framför tavlan där startelvan snart ska presenteras. Som väntat startar vi med (i stort sett) samma lag som mot United Africa:

Junior
Janneklass – Freddan – Kalle – Timmie
Jagge – Joel – Dubravko – Pascal
Marcus – Magnus

Bänk: Brask, Sune, Lukas, Johan, Jerry, Lillbrask

10411101_474902569326748_1785101397070697832_n

Aldrig förr har vi haft en så stark bänk, något som märktes när vi inför andra halvlek bytte fyra spelare och tog tag i taktpinnen.

Även utanför laget fanns en del spelare på plats. Felix, Andres, Danne, Jim och Oggan var några som syntes på Hedens VIP-läktare, tillsammans med ett gäng spelarfruar och barn.

Första halvleken var inte mycket att hänga i julgranen. Vi spelade krångligt och letade mest efter långa bollar på Magnus uppe i anfallet. Menisken började istället piggast och skapade ett par lägen som man hade svårt att förvalta på ett bra sätt.

Så i den 20:e minuten får Real straff efter en tilltrasslad situation i Meniskens straffområde. Coach ropar på Pascal, men en självsäker Joel går fram och tar bollen och lägger den tillrätta på straffpunkten. En kort ansats och bollen går via målvaktens ben och ut igen. Joel får en chans till på returen men missar även denna. Han sällar sig nu till den skara av legendarer som missat straff i Realfamiljen genom åren.

Som tur är återfinns Kalle långt fram i banan i nästa situation och kan lätt peta in 1-0. En lättnadens suck hörs från Joels håll, Kalle springer ner till kortlinjen och gör en riktig #janneklass-målgest.

Trots målet fortsätter vi spela på ett osäkert och tråkigt sätt. Vi släpper in Menisken mer och mer, och med bara minuten till halvlek låter vi dom rinna igenom och på ett fint inlägg nickar deras anfallare in kvitteringen. 1-1 står sig halvleken ut och i snacket i pausen är det ingen som är nöjd över hur vi har presterat. Joels pappa sa det kanske bäst: ”Ni sög”.

Den andra pappan från Orust som var där fick se sin yngste son debutera i den vackraste av tröjor i den andra halvleken. Lillbrask fick hoppa in som högerytter när Pascal klev upp i anfallet. Magnus fick ta steget ner som innermittfältare istället för Joel, och bredvid honom kom Johan in för Dubo. Ut även #janneklass6000 och in kom Jerry. Även målskytten Kalle fick lämna plats för Lukas som kommit direkt från jobbet till Heden.

Med ett halvt utbytt lag börjar vi andra halvlek på ett helt annat sätt. Real tar tag i taktpinnen direkt och låter inte Menisken röra boll knappt. Nu börjar det märkas att vi har tränat hårt och ju mer vi höjer tempot ju svårare är det för Menisken att hänga med. Jagge har lekstuga ute på vänsterkanten och 2-1 ligger i luften.

Men det dröjer ända till den 77:e minuten innan vi åter igen kan pusta ut. Sune, som kommit in istället för Timmie, har följt med upp i anfallet och levererar ett flackt inlägg som nickas bort av en försvarare, men där är Lillbrask och nickar in den igen till Pascal som tar ner den på bröstet och skjuter direkt. Målvakten är bra med och reflexräddar, men på returen håller sig Marcus framme och 2-1 är ett faktum.

Det som i andra halvlek såg ut att bli en promenadseger för Real, istället fick vi kämpa som djur för att få in det där viktiga 2-1 målet.

Med fem minuter kvar av matchen får Johan ett läge utanför straffområdet och får för sig att skjuta. Målvakten ser ut att ha kontroll på den, men missar sin utboxning och bollen letar sig retligt in i nätmaskorna. Ett typiskt Johan-mål.

Men innan matchen är över hinner Menisken reducera till 3-2 och i slutsekundrarna får man ett friläge och ska kvittera men missar här hela målet. Något vi ska vara väldigt glada för.

Totalt sett en helt ok match, där vi får jobba oss in och kämpa för tre poäng. En första halvlek som lämnade mycket att önska, och även på slutet när vi bara ska spela av matchen men istället får för oss att lämna Lukas själv nere i backlinjen så Menisken nästan får kvittera. Men vi dominerar trots allt stora delar av matchen, vilket vi ju på pappret ska göra också.

Dagens plus:
*Spelet i andra halvlek, precis som vi tränat på
*Nyförvärven storspelar. Framför allt Magnus, men även Sune, Lukas och Lillbrasken gjorde en fin insats.
*Inställningen, trots att det var tungt i första halvlek fortsatte vi kriga och vi jobbade oss till slut in i matchen.

Dagens minus:
*Försvarspelet var stundtals under all kritik och Menisken fick ett par gånger komma helt fria mot Junior.
*Första halvlek vill vi bara glömma, eller hur Joel?
*Attityden. Onödigt att hålla på och tjafsa i en träningsmatch.

Matchens lirare: Magnus

*************

I lördags var det städ- och fixardag, något som resulterade bl.a. i ett upprustat omklädningsrum där alla äntligen får plats. Stort tack alla som var med och hjälpte till, tillsammans är vi starka!