Matchrapport Real Maskin – Lunden/ÖBK (HJ)

Real Maskin – Lunden/ÖBK (HJ) 5-1
Mål: Mojje 2, Kalle, Johan, Freddan

Denna blåsiga och iskalla söndag var det dags för Reals tredje träningsmatch för säsongen. För motståndet stod Lunden/ÖBK’s herrjuniorer idag.
Lunden/ÖBK kom till Bergsjövallen med fyra raka segrar i ryggen och med ett gott självförtroende. Real hade å sin sida vunnit båda sina träningsmatcher hittills denna säsong och var taggade till tusen för att fortsätta denna segersvit. Som bäddat för en spännande drabbning med andra ord!

Chefstränare för dagen är Nando, då Coach är på scoutresa och befinner sig för tillfället på Anfield Road. I veckan har det tränats en del på fasta situationer med Nando och vi minns alla hans segervrål på Överåsvallen efter andra hörnmålet mot Gårda. Skulle samma euforikänslor infinna sig idag undrade många? Det skulle det.

Dagens startelva

Real är laget som börjar starkast och tar direkt tag i taktpinnen. Många fina kombinationer och flera anfall där 4-5 gubbar hängde med och fyllde på i straffområdet. Och redan i femte minuten skulle det visa sig ge utdelning. Real får en frispark precis vid straffområdslinjen varpå Joel tror det är straff och är redan halvvägs in på plan innan han inser att det bara är frispark.

Innan match hade Nando gett instruktioner till Magnus och Mojje att dela på frisparkarna, men vi vet alla att ett sånt här läge släpper inte Mojje för allt smör i småland. Han stegar säkert fram, lägger upp bollen på straffområdslinjen, tar fyra steg bakåt innan han drämmer till den med sån kraft att Lundens stackars målvakt inte ens hinner reagera. 1-0 är ett faktum och intrycket såhär långt är att det ska bli en promenadseger för Real. Men efter målet verkar det som vi slappnar av lite och låter Lunden/ÖBK komma in i matchen. Och som ett brev på posten kommer också 1-1 efter en tilltrasslad situation i den nionde matchminuten.

Detta visar sig dock bli Lundens enda riktigt farliga chans i matchen och efter kvitteringen låter vi dem inte komma in i matchen mer än kortare stunder under matchen.

Istället höjer Real tempot ytterligare litegrann och efter 25 spelade minuter hittar Pascal in till en fri Johan med en fin passning snett inåt bakåt och Johan har bara att smeka in den vid stolproten. Mycket vacker sekvens, och 2-1 står sig halvleken ut.

I halvlek kommer TL4 in istället för FV3 på vänsterbacken och även Straffsumparn får komma in istället för Johan som måste iväg på simskola. Vi på redaktionen hejar på Johan och hoppas han snart lär sig simma utan armpuffar.

Andra halvlek startar ungefär som den första slutar med att Lunden blir tvugna att backa hem och försvara sig med näbbar och klor, och precis som i första halvlek dröjer det inte mer än fem minuter innan vi återigen har en boll i nät. Denna gången är det Kalle Jarnebrink som håller sig framme på en frispark och skarvar in bollen med stor precision (#Janneklass). Bara två minuter senare är det återigen Kalle som håller sig framme och med en brytning startar en kontring som avslutas med att Mojje kommer fri mot målvakten och här görs inga misstag. 4-1 är ett faktum.

Resten av matchen böljar lite fram och tillbaka, Real har ett par riktigt vassa chanser men är det inte Jagge som lyckas snubbla på bollen när han kommer fri så är det Mojje som nickar över mål eller Soone som passar deras målvakt. Istället tillåts Lunden/ÖBK lyfta upp laget lite och kommer med ett par halvvassa chanser, dock är alltid Jimmi ”Manuel Neuer” Brask med och avvärjer tidigt. Ibland kanske lite för tidigt, men klandrar honom inte, måste vart kallt som fan att bara stå där nere utan att få ett enda skott på sig.

Istället är det Real som till slut får sista ordet när Freddan ”Inzaghi” håller sig framme efter en passning (eller var det ett skott?) av Il Mosquito Francesconi, detta var också efter en hörna. 5-1 är det i alla fall och det blir också slutresultatet i denna iskalla match.

Real står fortfarande obesegrade i träningsmatcherna i år och nu börjar ett intensivt skede under försäsongen med träning på tisdag, match onsdag och läger med match till helgen.