Matchreferat från seriepremiären

Real Maskin – Surte 3-3 28/3
BergsjövallenLaget:
Junior
Alex Jonte Kalle Niklas
Farsan Joel Johan L
Illmar Freddan Jacob

Bänk: Tim, Ahmed, Daniel A


Vi samlas som vanligt i stugan och det märks att det är premiär, ligger förväntan i luften och man kan känna en viss nervositet.

Dock får vi sämsta tänkbara uppladdning när vi kommer upp till B-vallen, planen är dåligt skottad (snön ligger inne på planen bakom målet ca 3 meter in) så det blir diskussion med både domare och Surte om vi ska dra in planen ca 5 meter och ska vi göra det på båda målen, vad säger reglerna, domaren blir osäker. MEN tillslut är vi överrens om att dra in det drabbade målet med 5 meter och vi lirar igång.

Trevande start från båda lagen och det skapas inga direkta chanser utan mer lite längre bollar som rinner igenom för båda lagen första 10 minuterna, klassiskt uttryck kan användas : ”Lagen känner på varandra till en början”. Surte skapar den första chansen när deras anfallare rinner igenom och är fri med Jr men skjuter rakt i magen och blir aldrig farligt.

Efter detta vaknar vi till liv och börjar komma igång i fötter och huvud och kommer runt fint på Surtes kanter och kan spela in bollar längs marken via mitten och vi vänder på spelet bra och surte får nu springa en del utan boll och i minut 27 lyckas vi tillslut få in årets första boll och det är rutinerade Farsan som trycker in bollen fint i höjd med straffområds cirkeln och ner i ena hörnet.
Nu vill vi ta vara på energin och fortsätta trycka på men mitt i allt detta så står ena anfallaren i Surte och lurar på vår planhalva helt själv (misstänkt offside på ca 5 meter) och kommer fri med Jr och gör inget misstag utan rullar enkelt in bollen i bortre hörnet 1-1 och Real blir lite tagna på sängen.
Men vi fortsätter på vår inslagna väg och och försöker äga bollen och komma med mycket folk i anfallen. Surte har två bra anfallare som gör det riktigt bra nästan själva och Surte skapar en del halvchanser och en del hörnor som vi dock avstyr bra i försvaret. Precis innan halvtidsvilan avslutar Freddan ett riktigt fint anfall med ett kanon skott som sitter hur fint som helst och otagbart för målvakten.


2:a halvlek:

Real fortsätter att ta kommandot och det märks att Surte pratat om att sätta lite högre press och försöka vinna bollen högt, vilket vi var förberedda på och spelar och gång på gång förbi deras press med några få passningar och kan komma igenom ganska bra men är slarviga sista tredje delen men i minut 72 rinner tillsut Tim igenom och av någon märklig anledning var målet öppet och kan lägga in bollen i nät.
Kändes lite som spiken i kistan men Surte ville annat och direkt på avspark rinner deras nummer 3 igenom och avslutar hänsynslöst 3-2 och match igen! Efter detta blir Real rädda om poängen och faller tillbaka, stressar och slarvar och Surte bryter allt som oftast högt upp nu istället då dom jagar med allt och alla och skapar mycket hörnor och inlyft och tillslut i minut 77 nickar deras nummer 10 in 3-3 och efter detta blir båda lagen rädda om poängen är känslan och det skapas inte mycket mer från något av lagen. Rättvist kan man tycka tillslut men Real går därifrån med en bitter eftersmak efter att slarvat bort en 3-1 ledning sista 15 minuterna.

Dagens 3,2,1:

3 – Kalle, Magiskt bra där bak idag och gör flertalet klassbrytningar och styr hela laget som den general han är här för att vara.

2 – Freddan, Sliter och river uppe på topp och är alltid ett hot för motståndarna och kröner kvällen med ett bestämt och fint mål.

1 – Alex Brask, Gör det riktigt bra på högerbacken, följsam och trygg med bollen. Synd att han har ett knä som spökar för honom lite men det syns inte när han väl spelar.