Nu är säsongen igång

Säsongen 2016 sparkades som vanligt igång med ett spelarmöte. I år var vi 14 spelare + Coach och Nando på plats. Efter lite tjöt och kaffe var det dags att dra igång mötet.

Vi började med att snacka lite om året som gick, där vi uppfyllde våra mål och klev upp och blev ett stabilt mittenlag. I år är målet att höja oss ännu ett snäpp och bli ett stabilt ”övre halvan-lag”. Vi vill även minska korten och de insläppta målen med ungefär hälften 2016.

Hur vi ska höja oss är genom att träna lite hårdare. Träningarna kommer vara uppbyggda på ungefär samma sätt som förra säsongen med blandat spel, fys och kondition.

Vi vill också gå tillbaka till gamla rutiner där vi har genomgång innan träningarna i klubbstugan så att alla vet vad som gäller när man kommer till planen. Därför blir det ännu viktigare att alla kommer till klubbstugan innan träningarna. (Det är såklart ok att komma direkt till plan om man absolut inte hinner, men viktigt att inte göra det till en vana).

För tredje året i rad blir det ”Viva vårgårda” som får äran att ta emot Maskinen på träningsläger 2-3 april. Det kommer kosta mellan 6-700 kr och vi har ett begränsat antal platser, så anmäl er i tid!

Vi bestämde att vi kommer försöka få samma tränings- och matchdagar som förra säsongen, alltså träning måndag och fredag, match onsdag. Detta kommer gälla april-oktober.

Förslag på att starta upp ett spelarråd, är det någon som vill ta tag i detta? Frågan lämnades öppen, så det är bara att dra igång det om man känner för det.

På övrigt hamnade fokus mycket på ekonomi förstås. Vi saknar fortfarande väldigt många medlemsavgifter, det är hög tid att börja betala nu. Det är även viktigt att folk verkligen försöker prioritera att vara med och hjälpa till när vi har olika Real-jobb såsom futsal-dm nästa helg. Det är busenkla pengar till klubben som gör att vi kan lägga ner jokerlotto till exempel.

I sommar kommer vi som vanligt sälja EM-tips och målet för i år är att sälja 200 st. VM 2014 sålde vi ca 170, så det tycker vi är ett rimligt mål.

Lagtips kommer dra igång igen nästa helg. Andres och Joel är ansvariga, även detta genererar pengar till klubben så var gärna med (om fler vill engagera sig så är detta såklart väldigt uppskattat).

Vi ska rusta upp klubbstugan till våren. Förslag på teamleaders för detta är Nando och Kalle. Vi kommer köra någon dag i vår och fixa och måla, självklart bjuds det på nåt gött käk och kanske en öl eller två.

Nya matchställ är på G. Junior kommer gå ut med lite olika förslag som alla får tycka till om.

Det var väl det som sades denna härliga söndagskväll i kortedala. Vi tror att detta kommer bli ett grymt år, och om vi alla bara hjälps åt både på och utanför plan kommer vi säkert höja oss ett par nivåer på alla plan!

Hala Maskin!