Öjersjö – Real Maskin 5-2

Man märkte redan i klubbstugan att det hade varit en hård vecka. Träningsläger i helgen, sen två tuffa träningar måndag och onsdag. Det spekulerades vilt i om anledningen att bara 14 man var uttagna var att vi inte längre har tillräckligt med bilar. Timmie hade köpt nya skor från Kina, så han glömde sina fotbollsskor i klubbstugan. Lucas somnade på genomgången. Det var ett trött gäng som kom upp till Öjersjö IP och en konstgräsplan som påminner mer om en dörrmatta än en fotbollsplan.

Såhär startade vi i alla fall:

startingeleven-10

En bänk bestående av 50% spanjorer med Jim, Andres och nyförvärvet Jon.

Vi startade matchen ganska bra och kom till en del bra lägen, men som vanligt är vi alldeles för ineffektiva i offensiven. Istället är det Öjersjö som tar ledningen i 20:e matchminuten efter en snabb omställning där vi är lite för snälla i försvaret. Strax därpå utökar Öjersjö till 2-0 efter att Real haft ett bra anfall men Öjersjö får en kontring som man blixtsnabbt tar tillvara på. Efter detta tar Real åter tag i taktpinnen och har många fina kombinationer. Därför kommer 3-0 som en kalldusch där vi återigen har ett mycket passivt försvarsspel och låter Öjersjö komma 2 mot 2 och enkelt placera trean bakom Junior.

Efter detta sätter Coach in Jon för att få in lite snabbhet i försvaret, detta resulterar direkt i att vi får ett aggressivare spel och pressen funkar mycket bättre.

Vi går i alla fall till halvlek med resultatet 3-0.

Andra halvlek startar med att vi får en frispark högt upp till vänster om Öjersjös straffområde. Efter överläggande mellan Timmie och Jonte så beslutar sig Jonte att ta den. Han skruvar bollen läckert in mot bortre krysset och målvakten har ingen chans. 3-1 och det känns som att vi är med i matchen igen. Tyvärr gör Öjersjö nästan direkt 4-1 och uppförsbacken känns tung igen. Efter detta är vi egentligen aldrig nära på att komma tillbaka igen. Även om vi får in 4-2 genom Lukas(?) innan Öjersjö fastställer slutresultatet till 5-2 så är vi aldrig riktigt nära.

Vi gör inte alls så som vi ska göra, stressar alldeles för mycket med bollen och spelar alldeles för svårt. Om vi ska kunna nå en högre tabellplacering i år så måste vi skärpa till oss och alla måste höja sig en nivå på match.

Dagens plus:
– Vi släppte bara in fem mål. Det är hälften så många som i premiären förra säsongen.
– Vi gjorde två mål. Det är dubbelt så många som i premiären förra säsongen.
– Vi fick inga gula kort(?)
– Det är 63 poäng kvar att spela om.
– Jon, lånet från Alavés i spanien gjorde succéartat inhopp. Kan bli viktig!

Nu bryter vi ihop och kommer igen. Nästa vecka tar vi emot Somalia hemma på Bergsjövallen och då ska vi vara taggade till tänderna för revansch!

Hala Maskin!