Partille – Real Maskin 2-3

Det var sent på onsdagskvällen när vi skulle bege oss till förorternas förort Partille i årets näst sista match. Partille är ett lag vi historiskt haft svårt mot, men vi har mötts många gånger de senaste åren och vi har hyfsad koll på hur dom spelar.

Vi ställer upp med följande lag:

Vår taktik var helt sonika att pressa/springa sönder Partille som vi vet kommer tröttna till slut. Vi börjar också starkt och skapar en del lägen, men lyckas inte riktigt få till det på den sista tredjedelen.

Därför kommer det som en chock när Partille får en hörna från ingenstans och lyckas få in 1-0 efter 20 minuter. Vi tar direkt kommandot efter detta och får också in en boll minuten efter, men bortdömt för hands på Farsan.

Vi fortsätter pressa på. Partille är ganska gnälliga och matchen blir lite hackig med mycket avblåsningar. Strax innan halvlek håller sig Farsan framme efter fint väggspel mellan Andres och Jagge och bollen letar sig in i målvaktens högra hörn. 1-1 och det känns som att vi är på gång nu.

I paus pratar vi om att försöka ta det lite lugnare när vi har bollen, målen kommer komma till slut.

Vi startar andra halvlek med ett högt tempo och vi fortsätter skapa en del chanser men har fortfarande svårt att få in bollen. Frustrationen ökar samtidigt som Partille gnäller och maskar mer och mer, något som får oss lite ur balans. Detta resulterar i ett antal gula kort trots en ganska snäll match.

Med kvarten kvar lyckas vi till slut få in en boll och det är åter igen Farsan som blir fri med målvakten efter en fin smörpass från Haris. Strax efter utökar vi till 3-1 genom Matte som gör sitt första mål i Real-tröjan.

Nu får vi lite andrum och det känns som att matchen är ganska avgjord. Partille trycker upp på slutet och får ett par chanser, man gör också 3-2 med matchens sista spark, återigen efter en hörna. Efter detta blåser domaren av och Real kan dra en lättnadens suck.

Tre poäng tar oss tillbaka på andraplatsen i tabellen och i och med att Croatia gjorde sitt jobb och slog Angered så har vi allting i egna händer inför sista matchen.

Vi möter Celtic på Heden på lördag kl 16:15, seger innebär att vi är tillbaka i div 6. Hoppas det blir många som kommer och stöttar oss fram till seger!