Partille – Real Maskin 2-6

Det låg förväntan i luften. Efter flera matcher där vi varit nära men inte nått hela vägen var det dags att möta tabelljumbon tillika senaste laget vi slog i våras, Partille. Ett Partille som alltså tagit en ynka poäng denna säsong.

Efter några bakslag med skador på viktiga spelare som Paboy och Jagge lyckas vi ändå få ihop en 16 man stark trupp och startar med följande lag:

Vi har snackat om att sätta hög press från start och inte ge Partille några ytor. Detta lyckas vi med bra och under första halvlek är Partille knappt över halva plan. Vi kommer till flera lägen men får inte in bollen. Närmast är Lukas som missar öppet mål i den 23:e matchminuten. Vårt nykomponerade anfall för dagen Seb – Luke – Farsan gör ett mycket bra jobb där fram och springer sönder Partilles försvar och banar väg för det som komma skall senare i matchen.

Det är egentligen bara en tidsfråga hur länge Partille ska orka stå emot. Men det dröjer faktiskt ända till matchens 41:a minut när en hörna från Andres letar sig fram till Freddan som bara har att raka in den i öppen kasse. 1-0 och nu känns det som att detta ska gå vägen. Strax efteråt har vi en boll i stolpen men vi går till paus med 1-0.

I början av andra har Partille sitt första anfall för matchen och på hörnan lyckas man nicka in en kvittering. Det blir lite darrigt, men vi tar snart tag i spelet igen och sätter full fart framåt. Några byten görs, in kommer Alex och Ilmar på varsin kant, något som ska visa sig avgörande för matchen. Men först bryter Johan Larsson igenom efter ett långt inkast från Andres och gör 2-1 efter timman spelad. Därefter är det som att någon satt på kranen och Partille orkar helt enkelt inte med mer.

3-1, 4-1, 5-1 och 6-1 kommer inom en niominutersperiod genom Alex, Johan och Ilmar x2 och det är stundtals lekstuga i Real. Partille försvarar sig med näbbar och klor men med bara en avbytare har man svårt att hänga med pigga Realspelare. Sista kvarten händer inte så mycket, men med minuten kvar av matchen får Partille en kontring och Johan Larsson som är sugen på hat-tricket springer in bollen i egen kasse. 6-2 ridå.

Att vi släpper in två mål en match som denna är egentligen ett skämt, men när vi gör sex så spelar det ju mindre roll. Dock behöver vi jobba på detta då de flesta lagen i denna serie inte låter oss göra sex mål i en match.

Underbart att ta tre poäng igen, nu går vi för tre nya på lördag!