Presentation av nyförvärv #4

Drygt två veckor kvar till seriepremiär och det är mycket på gång i Real. Kickoff nu på lördag och två träningsmatcher ska hinna avverkas innan det är dags att besöka Sveakurd på Bläsebovallen i årets första seriematch.

Men viktigast av allt är ju att presentera våra nyförvärv så fansen får bekanta sig lite med dem innan serien drar igång. Idag fick vi oss en liten pratstund med årets fjärde nyförvärv, Oskar Stadler (23 år).

Hej Oskar, och välkommen till Real. Du har nu varit med och tränat i en månad ungefär och även hunnit spela en match. Vad är dina tankar om laget såhär långt?

– Tack! Det känns skitkul att få vara med! Alla i klubben är härliga och det är sjukt roligt att få spela fotboll igen. Fotboll är ett osunt stort intresse för mig generellt sätt, så det känns underbart att lira igen, trots att steget inte är speciellt imponerande längre. Så mina förväntningar är egentligen inte större än att få vara med och joxa lite med trasan.

Var har du spelat tidigare?

– Tidigare har jag lirat i anrika Partille IF (Alumni-Reservoar: Kim Källström.. Bara Kim Källström egentligen). Detta från barndom till tidigt vuxenskap, innan jag lyckades halvskada ett knä och inte riktigt orkade träna upp det ordentligt igen. Största meriten är nog att komma sist i junior-allsvenskan, regional såklart. Vi slog trots allt Ljungskile två gånger!

Några hobbys vid sidan av fotbollen då?

– Utöver fotboll får man gärna snacka med mig om noga selekterade musikscener, om vilka jag förmodligen också intresserar mig osunt mycket (gärna vad som helst om manchester-pop). Till vardags pluggar jag grådassig nationalekonomi.. Mycket oklart varför.

________________________________

Vi fick även tag på sportchef Tommy Moholi för en kort beskrivning av Stadler:

– Oskar är en tung pjäs som är riktigt jobbig att möta. Han tar gärna en defensiv roll på innermittfältet, men kan även användas som mittback. Vi har varit ute efter honom länge och vi är oerhört glada att vi nu lyckats knyta honom till oss. En grovjobbare som trots att han inte spelat på ett tag besitter en otrolig passningsfot och teknik. Kommer gå rätt in i startelvan.

Vi tackar för detta och hälsar åter igen Oskar varmt välkommen till Real Maskin!