Rävlanda – Real Maskin -3 – -3?

Lite oklart vad resultatet betyder, men det blev i alla fall förlust med 5-2 i årets första träningsmatch.

Förväntansfulla ansikten börjar dyka upp på Real-gården vid 9:30 på lördagsmorgonen. Det är äntligen dags för match och vi ska äntligen få använda våra nya fina bortaställ. Frukosten är uppdukad och Nando är tillbaka från sin Thailandsresa brun och fin som aldrig förr. Stämningen är på topp.

Coach drar laguppställningen i klubbstugan innan vi beger oss ut till bygden som Gud glömde. Såhär startar vi:

Coach presenterar årets första startelva #realmaskin #gbgfotboll #div6a #match

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Debuterande Riccardo går direkt in i startelvan tillsammans med comeback-Kalle i mittförsvaret, Ahmed och Niklas tar hand om varsin kant. Framför backlinjen hittar vi ”stjärnan” Joel med Hjälmen och Farsan framför sig. Längst upp startade Jerry, Jagge och Freddan.

En bänk bestående av så mycket talang att Pep Guardiola skulle bli grön av avund med Jonte, Alex, Danne och Andres som är redo att kliva in när orken börjar tryta på plan.

Vi börjar matchen i ett rasande tempo och Rävlanda verkar lite tagna på sängen. Till att börja med fungerar allt, vi hittar fina kombinationer och spelar snabbt och enkelt precis som vi har tränat på. Efter tre minuter får vi en hörna efter ett fint anfall och det är Freddan(?) som håller sig framme och petar in bollen i nätet till 1-0. Efter detta fortsätter vi nöta på och det dröjer bara några minuter innan Hjälmen hittar fram till Jerry med en perfekt avvägd djupledsboll. Jerry som tagit en perfekt löpning innåt i banan gör inga misstag ensam med motståndarnas målis och sätter enkelt dit 2-0. Här ser det ut som att vi har matchen och att vi ska vinna denna matchen utan några större bekymmer.

Men efter 15 minuter händer något. Real som tidigare spelat med stort självförtroende och inte haft några större problem att hålla emot Rävlandas anfall börjar vackla lite. Vi tappar boll i fel lägen och gör några enkla misstag som leder till att Rävlanda får kontra in 2-1 i den 17:e minuten och bara minuten senare kommer även 2-2 som ett brev på posten. Nu vaknar vi till lite och börjar äta oss in i matchen igen. Riccardo står för årets brytning när han glidtacklar RAIS vänsterytter på ett fullständigt magiskt sätt. Det såg ut ungefär såhär:

Vi jobbar oss sakta in i matchen igen och börjar försöka etablera spelet mer på motståndarnas planhalva. Vi är nära ett ledningsmål ett par gånger, bland annat en nick i ribban av Kalle, men vi fortsätter tyvärr att göra lite för lätta misstag och tappar bollen allt som oftast när vi är på väg uppåt i banan och Rävlanda tillåts kontra mot stackars Junior som får sträcka ut rejält ett par gånger. Tyvärr lyckas vi inte hålla emot och Rävlanda tillåts göra både 3-2 och 4-2 innan halvtidspaus.

Vi fortsätter jobba på men det märks att det är första matchen för i år, Riccardo och Jerry får utgå pga överbelastningar redan i den första halvleken, in kommer Jonte och Andres. I paus kommer Robin in i målet och Brask och Danne går in i anfallet.

Vi börjar andra halvleken lite bättre igen med ett par fina kombinationer. Brask jobbar på kopiöst i anfallet och tvingar flera gånger RAIS till misstag i uppspelsfasen. Jagge och Niklas har några goa raider på högerkanten men tyvärr fastnar bollen ofta på ena kanten och vi gör det ganska enkelt för motståndarna att försvara sig.

I den 55:e minuten hittar Danne fram till en sopren Johan ”Hjälmen” Larsson med en riktig delikatessklack, Hjälmen får dock lite för mycket tid på sig och drar bollen stenhårt i ribban. En minut senare är det Jagge som står i strålkastarljuset när han snubblar/halkar utan att någon motståndare ens är i närheten och man hör Joels skratt eka ända bort till Bollebygd där Oggan befinner sig för att köpa öl till halva laget.

Vi fortsätter dominera i andra halvleken och skapar ett par chanser till där vi kanske borde gjort mål. Andres hittar in till Farsan med ett fint inlägg som tyvärr nickas rakt i famnen på målvakten. Danne fortsätter skapa ren magi med fötterna varje gång han rör bollen och Joel fortsätter skoja med RAIS nummer 11.

Vi skulle även haft en straff i 70:e minuten när Andres spelar bollen snett inåt och Rävlandabacken tar ner bollen med armen. Tyvärr missade domaren, som i övrigt gjorde en fin insats, detta. Rävlanda får ett par kontringslägen men om inte Robin är i vägen så är det Kalle eller Niklas som offrar sig. Jonte är omutbar i närkamperna men längst upp har vi inte riktigt det där flytet som krävs för att vinna en match. Istället är det Rävlanda som med tio minuter kvar får en kontring där de till sist lyckas spela sig förbi Robin. 5-2 blir också slutresultatet i en ganska trevlig första match (Nåja).

Dagens bästa:

Jagges vurpa i 57:e minuten. Legendarisk.

Dagens sämsta:

De tre gubbarna i motståndarlaget som bara var ute efter bråk hela matchen. Vi har full förståelse för att det måste kännas bedrövligt att bo i Rävlanda, men ändå onödigt att hålla på så i en träningsmatch.

Nästa vecka tar vi emot Knippla hemma på Bergsjövallen, nya tag då! Många positiva grejer tar vi med oss från lördagens match. Att vi trots underläge försöker spela fotboll och aldrig ger oss. Och framför allt första kvarten där vi fullständigt dominerade matchen. Lite bättre ork så ska vi kunna spela så i 90 minuter.

Årets första lagbild #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)