Real Maskin – Angered 0-5

Det var en blåsig kväll i slutet av Juni när serieledarna Angered FC kom på besök till Kviberg.

Startelvan

Startelvan

Real hade efter en längre svacka äntligen vunnit en match igen, 4-2 mot Lekstorp i förra veckan, och stämningen var på topp.

Ett par tunga avbräck där bland andra båda skyttekungarna Lukas och Marcus var borta, Freddan skadad och även storbrask och johan saknades på mittfältet. Lägg därtill gubbar som Jerry, Jagge, Pohl, Gurra, Adam och Joel så kan man förstå att Coach och Nando hade en del huvudbry inför matchen.

Nåväl, med en något decimerad trupp ställde Real upp som följande:

LINEUP111435304682890

Bänk: Victor, Sune, Ali

Det är ett taggat Real som är inställda på att inte släppa igenom Angered. Det märks framför allt på Mange som hjälper till exemplariskt i försvaret och får Angeredsspelarna att nästan börja gråta när han på sedvanligt Mangemos-maner manglar ner dom gång på gång. Men hela mittfältet är med och hjälper till i försvarsspelet och Jim får det tufft ensam uppe i anfallet.

Det är Angered som äger boll och jag skulle nog tippa att dom hade typ 97% i bollinehav. Men Real krigar som gudar och försvarar sig som aldrig förr. Angered börjar tröttna och dom börjar gnälla både på domaren, på oss och på varandra.

Tråkigt nog lyckas dom få in en boll mycket turligt efter en tilltrasslad hörnsituation och kan gå till halvlek med en 1-0 ledning.

I den andra halvleken har Real inte mycket att hämta och även om vi fortsätter försöka så kommer vi aldrig riktigt in i matchen. 5-0 är väl ett resultat som speglar matchen ganska bra och i ärlighetens namn så är ju faktiskt Angered 5-0 bättre än oss (minus gnället och den tråkiga attityden som flera spelare visade upp, där ligger vi i alla fall ett par steg före).

Kul att se att Sune kan göra ett inhopp utan att få kort. Ali’s bollkonster när han lurar upp Angeredsförsvararna på läktarn bevisar återigen att gammal är äldst (enligt passet iaf). Och grymt kul att se Dubo på spelhumör där han flera gånger lyckas vända bort både två och tre Angeredsspelare på egen hand.

Men den stora skrällen var nog att Pascal i 80:e minuten fortfarande inte hade bytt ut sig själv. När alla trodde att miraklet skulle ske: Att Pascal skulle orka en hel match, så byter han ut sig själv med minuten kvar att spela. Det verkar som att vi får vänta ytterligare några år på att detta fenomen ska inträffa.

Matchens profiler: Mangemos och Dubo (tills han bytte ut sig själv, ajabaja).

Vid pennan: Andres