Real Maskin – Angered IS 3-3

En av årets finaste vårdagar och solen kastar sina strålar över Real-gården. Lagom till årets första träningsmatch har tomten kommit med nya matchställ och glädjen är påtaglig bland spelarna som traskar in vid 11:30.

Nya matchtröjan

Efter att Jagge letat kläder och benskydd till förbannelse samlas vi i soffloungen för matchgenomgång. Efter ett sent återbud från Drägget och en Brask som är på semester ställer vi upp med följande lag:

Startelvan

Startelvan

Bänken består utav bröderna Bergstedt samt Hasse.

Redan när vi ska ta oss till bergsjövallen uppstår problem då det visar sig att vi bara har två bilar (sjukt). Men vi får åka i omgångar och en kvart innan match är alla på plats.

Matchen börjar lite trevande där båda lagen känner på varann. Vi känner väl direkt att vi har lite mer ork (AIS har dessutom kommit utan några avbytare till dagens match). Och det är mycket riktigt vi som gör matchens första mål när Mojje blir vackert frispelad och tar sig runt målvakten och sätter 1-0.

Matchen fortsätter bölja lite fram och tillbaka men det känns hela tiden som att vi har övertaget och skapar dom farligaste chanserna. Tyvärr väljer Lulklass att frispela Jagge i ett läge där Andres skulle blivit helt fri på andra sidan. Ett oklokt val såklart där Jagge dräller med bollen och väljer att passa deras målvakt istället för att skjuta. Oklart varför.

Istället får Angered till en hörna egentligen från ingenstans. Och där får deras nummer 10 stå hyfsat ensam och stånga in kvitteringen. Strax därpå kommer halvtidssignalen.

Vi pratar om hur det kan stå oavgjort i paus när dom haft ett enda läge medans vi skapat ett tiotal. Men det handlar givetvis om att vara effektiva. Något vi får ta med oss.

I andra halvlek har vi en lite märklig period 5-10 minuter där vi står och sover och släpper förbi samme nummer 10 ett par gånger alldeles för enkelt och helt plötsligt står det 1-3! Inte helt rättvist, men men.

Efter detta fortsätter vi ta över mer och mer och vi kommer till vassare och vassare lägen. Andres kommer runt ett par gånger på kanten och efter en fin passning från Lucas bryter Andres in och får till ett skott som går via målvakten ut till Mojje som dunkar in 2-3.

Vi fortsätter trycka på men bollen vill verkligen inte in. Men skam den som ger sig och med 10 minuter kvar håller sig Lucas framme vid en hörna och axlar in 3-3. Efter detta händer inte så mycket mer utan matchen slutar oavgjort. Besvikna Real-spelare traskar av plan och det märks att vi inte är nöjda med resultatet. Det vi får ta med oss från denna matchen är att vi aldrig ger oss och krigar i 90 minuter.