Real Maskin – Angered SK 1-1

Det var ett samlat Real som kom ner till Bergsjövallen denna ljumna onsdagskväll. Det märktes att det var dags för hemmapremiär och nerverna började så sakteliga smyga sig på. Efter att Jagge i vanlig ordning tagit på sig att bli varenda djur så tog Kalle tag i uppvärmningen.

Vi startar med nästan identisk elva som i senaste matchen:

Endast vår tvåmålsskytt från förra veckan Johan Farsan Göran (Mål-Göran) Magnusson saknades i startelvan sen sist. Kasper nöp startplatsen i anfallet. På bänken tog Erik plats och även Klaus som andrekeeper utifall att någon (typ Wiklund) skulle få för sig att skrika okvädningsord under matchen.

Matchen startar och det är inget av lagen som tar tag i taktpinnen direkt utan det böljar lite fram och tillbaka. Angered har många kvicka tekniska lirare men vi försvarar oss grymt bra med hela laget. Vi sticker upp ett par gånger men lyckas inte riktigt få fast bollen på offensiv planhalva så det blir mycket jaga boll för vår del. Och det gör vi med den äran! För det är just ett sånt läge med kvarten spelad när Jonas snappar upp bollen ungefär vid mittplan och driver ända upp till straffområdet där han på äkta Ronaldo-manér tåar in 1-0 till Maskinen!

Efter vårt ledningsmål trycker ASK upp sitt lag ännu mer och nu blir det mycket försvarsspel för vår del. Coacherna väljer att flytta ner Seb ett steg så vi ska kunna täcka av ytorna på mitten och det gör att vi får en bättre stabilitet försvarsmässigt, men istället är det vårt anfall som får lida då en ensam gubbe får det väldigt svårt där uppe.

Men vi försvarar oss som sagt oerhört bra och det är inga direkta farligheter från ASK:s sida även om de har mycket bollinnehav. Istället är det Real som får en kontring efter en fin boll från kanten från Jagge in till Tim som kommer ensam mot målvakten men tyvärr inte lyckas överlista honom. 2-0 där och vi hade nog dödat matchen. Ytterligare ett par ganska fina lägen missas och det står fortfarande 1-0 när domaren blåser för halvtid.

Vi snackar mycket om att behålla lugnet och försöka hitta rätt i positionerna igen i halvtid, och första 10-15 minutrarna i andra halvlek gör vi allting rätt. Nu känns det som att 2-0 borde komma när som helst, men istället är det Angered som vaskar fram en hörna där vi efter lite passivt ingripande av många lyckas nicka in bollen i egen bur och vem är det inte som är sist på bollen om inte vår egen Capitano Kalle Jarnebrink.

1-1 och nu är det Angered som har luft under vingarna. Det är nästan spel mot ett mål sista 20 och Wiklund får göra några riktigt svettiga räddningar. Vi kämpar och sliter hela vägen och när domarn till slut blåser av så är det nog vi som är mest lättade, även om vi hade bud på både ett och två mål till.

Vi jobbar riktigt bra hela laget, alla ger allt och vi ger oss aldrig. Efter två omgångar är vi fortfarande obesegrade och toppar tabellen. Det ska vi ha med oss efter en sån här match. Hade det varit förra säsongen hade vi förmodligen haft noll poäng efter dessa två tuffa inledande matcherna.

Iom dagens mål går Jonas upp i delad poängligetopp med Farsan. Statistiken är uppdaterad och ni hittar den här!

Nu har vi en träning kvar på konstgräs innan det är dags att på på gräset. Vi får hoppas att planskötarna på Bergsjövallen gjort ett bättre jobb än Got Event på Gamla Ullevi…

I nästa omgång är det dags att bege oss ut till skärgården och möta Fotö borta, det ska bli riktigt kul. Nästa lördag är den matchen, 4 maj kl 13:00. Vi ses där!