Real Maskin – Bergsjö IF 1-3

6 september 2018. 463 dagar har gått sedan Bergsjö IF senast slog Real Maskin. Då var Real kraftigt decimerade och Nando, 45 år ung, fick dra på sig matchtröjan igen för första gången sedan 2009.

I torsdags var förutsättningarna helt annorlunda. Precis som i våras kom Real med en stark trupp bestående av spelare som tränat hårt och bra hela augusti. Tyvärr visade det sig inte räcka till mot ett Bergsjö IF som även dom kom till match med en riktigt stark trupp.

Vi ställde upp med följande lag:

Visa det här inlägget på Instagram

Dagens startelva

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Klockan slår 18:00 och matchen blåses igång. Bergsjö IF tar tidigt tag i taktpinnen. Man spelar ett rakt och snabbt spel med mycket rörelse i hela laget. Samtidigt spelar vi lite naivt och gör lite väl enkla misstag på egen planhalva, vilket leder till en del farligheter för BIF.

Real lyckas ändå styra bort de flesta farligheterna och kommer även upp ett par gånger och skapar ett par chanser, bästa chansen får Johan Larsson efter en halvtimma spelad när Jagge kommer runt på kanten och slår ett fint inlägg som Johan tyvärr nickar utanför. Även Anders får en fin chans men blir nermejad bakifrån precis i skottläget, såg ut som en solklar straff men domarn väljer att fria.

Men så i den 35:e matchminuten kommer en hörna efter att vi varit lite slarviga på egen planhalva. En BIF-spelare lyckas hoppa högre än de två Real-spelarna som markerar honom och boller seglar över Junior in i mål. 1-0 är rättvist men känns såklart tungt när vi lyckats hålla emot nästan till halvlekspaus. Och som ett brev på posten kommer 2-0 bara fyra minuter senare när vi återigen dräller med bollen på egen planhalva vilket ett vasst lag som Bergsjön inte är sena att utnyttja. En lobb från 20 meter letar sig över Junior och in i mål.

Vi går till paus med 2-0 men känner ändå att vi är med i matchen. Vi snackar om att försöka pressa Bergsjön lite högre upp i banan för att hindra dom att slå den långa bollen till sina kvicka anfallare. Det lyckas mycket bättre och i andra kommer vi närmare och närmare en reducering i takt med att Bergsjö IF slår av på takten.

Därför blir det en kalldusch när BIF efter en timma spelad får en kontring där dom kommer igenom med tre spelare i misstänkt offsideposition och lyckas göra 3-0 bakom en chanslös Junior.

Men vi fortsätter kriga och ger oss aldrig utan fortsätter trycka upp ännu mer vilket till slut resulterar i en hörna som Andres slår in till Johan Magnusson som dunkar in bollen med tio minuter kvar. Nu flyttar vi upp allt och skapar några bra lägen men bollen vill helt enkelt inte in.

Domaren tittar på klockan och blåser av matchen och en streak på 463 dagar utan förlust mot Bergsjö IF är bruten. Denna gången var dom tyvärr numret för stora, men vi tar med oss att vi aldrig ger oss och att det inte funkar att ge ett lag som BIF ens en fingertopp för då tar dom hela armen. Lite mindre naivt spel från vår sida så hade vi kanske kunnat hålla 0-0 till paus och det hade kunnat bli en helt annan match.

Men det är många poäng kvar att spela om och nu börjar det även dra ihop sig i serierna längre upp, något som kommer påverka även lagen i div 6. Det är ju sagt att 16 lag skall åka ur div 6 i år (lag 9-12 i varje sexa) men diverse olika scenarion i serierna ovan gör att det kan bli både fler och färre lag som åker ur. I den bästa av världar får alla fyra niorna i div 6 kvala om tre platser i sexan och det är alltså bara en nia som åker ur. Det finns även flera andra faktorer som spelar in, såsom att lag kan bli uteslutna under och efter säsong samt lag som drar sig ur. Därför är det viktigt att vi krigar för varenda poäng och varje mål hela säsongen ut så ger vi oss själva dom bästa möjligheterna att spela i sexan även nästa år oavsett vilken tabellposition vi hamnar på!

Vi jobbar vidare och blickar framåt mot Partille borta nästa söndag, vi ses där!

Hala Maskin!