Real Maskin – Bergsjö IF 1-4

Vi möttes i klubbstugan en tapper skara på 12 pers, plus Coach och Nando. Det var nog en och annan som höjde på ögonbrynen när de såg att Nando hade dragit på sig matchstället. Men så är det ibland, många sjuka/skadade/bortresta gör att Coach får trolla med knäna ibland. Vi vet att Bergsjön är ett bra lag och att vi kommer få kriga hårt för att få med oss poäng. Men vi har en tydlig spelidé där vi kommer ligga extremt tight i försvar och satsa mycket på kontringar.

Vi ställer upp med följande lag:

Dagens startelva #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Vi startar matchen bra och hänger med Bergsjön bra även om de dominerar matchbilden. Ahmed krigar på ensam på topp och lyckas kriga till sig bollen ett par gånger men vi har svårt att komma till några riktiga farligheter. Försvaret håller sig kyliga och släpper knappt förbi någonting. Och när väl Bergsjön tråcklar sig igenom vår backlinje är Junior där och räddar allt.

Första halvlek slutar 0-0 och det känns ändå som att vi hänger med i matchen. I andra halvlek får Bergsjön ett tidigt mål som turligt studsar förbi Junior och strax efteråt åker vi på en utvisning efter att Momo sagt ett par väl valda ord till domaren. Nu blir det såklart väldigt mycket krigande för oss och Bergsjön skapar ett par vassa chanser, men vi lyckas ändå hålla dem bra i schack och viker inte ner oss.

Med kvarten kvar gör Bergsjön 3-0, och vi gör ett par byten. In kommer Nando och Robin. Och det är Nando som tillsammans med Ahmed krigar till sig en hörna till oss. Andres slår in bollen hårt och den studsar på en Bergsjö-spelare innan Freddan vackert kan chippnicka in reduceringen.

3-1 med tio minuter kvar och nu trycker vi fram så mycket vi bara orkar, skapar ett par halvchanser och får en hörna till som Johan sånär kan nicka in. Men istället är det Bergsjön som får sista ordet när de ställer om och kan placera in 4-1 mellan benen på Junior.

En klart godkänd insats från Real utifrån de förutsättningar vi hade. Nu har vi varit nere på botten och vänt förhoppningsvis.

Nästa vecka är det derby igen, men uppe på konstgräset denna gång när det är Bergsjön SK som gästas av Maskinen.