Real Maskin – Bergum 2-4

Mål: Lukas (Momo) och Farsan (Andres)

Så var det då till slut dags att inkassera den första förlusten sedan matchen mot Tollered i Augusti. Efter lite huvudbry för Coach och Nando hade man tagit ut följande startelva:

Dagens startelva #realmaskin #div6a #gbgfotboll #match #kämpaellerbyt #motseger #kortedalasstolthet

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Det märktes att det var ett guldjagande Bergum som kom på besök och det var även gästerna som tog kommandot direkt i matchen. 0-1 kom redan efter bara någon minut spelad när vi är lite passiva och låter Bergums vänstermitt stå och måtta inlägg helt oattackerad. Men vi svarar snabbt när Momo tar sig upp på högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Lukas som knoppar dit den och det är utjämnat igen.

Matchen böljar lite fram och tillbaka men Bergum tuggar sig upp längre och längre i banan och har några riktigt farliga chanser som Junior räddar. Så med halvtimman spelad så skickar Bergum in en boll mot mål och efter lite missförstånd så lyckas Jonte nicka bollen i egen bur. 1-2 står sig halvleken ut, men vi känner att vi är med i matchen och vi vet att vi är tuffa att möta.

Andra börjar tyvärr på ett liknande sätt som första halvleken och i en situation där vi är lite passiva så kan en Bergumspelare dribbla sig förbi 3 gubbar och sedan passa in till en fri anfallare som petar in den bakom Junior.

Men vi ger inte upp trots två måls underläge, vi fortsätter kriga och tuggar oss in i matchen mer och mer. Och i 75:e matchminuten får vi äntligen utdelning när en frispark från Andres hittar fram till Farsan vid bortre stolpen. 3-2 och Bergumspelarna börjar bli grinigare och grinigare. En utvisning kommer här någongång på Bergums nummer 8 efter att han sagt några väl valda ord till Coach. Nu flyttar vi upp hela laget och går ner på trebackslinje och vi får ett par chanser att jämna ut men lyckas tyvärr inte ta tillvara på lägena och istället får Bergum ett inkast där alla spelare på plan trodde det var frispark till Real, och det blir till slut en Bergumanfallare som kommer fri mot Junior och kan sätta spiken i kistan.

Idag fick vi se oss besegrade av ett lag som helt enkelt var bättre tränade än oss. Att vi saknade flera ordinarie startspelare gjorde det ju inte lättare för oss, men vi gjorde en klart godkänd laginsats och lyckas åter igen störa ett topplag. Vi är oerhört jobbiga att möta och vi ger oss aldrig. Det bådar gott inför nästa säsong.

Nu bryter vi ihop och kommer igen sista två matcherna. Två lördagsmatcher i rad har vi kvar mot Pushers och Götaholm. Det blir kul. Vi ses!