Real Maskin – Bjurslätt 0-1

Då var det äntligen dags för seriematch igen, och inte vilken match som helst utan publikmatchen 2018 mot Bjurslätts IF. Det var rejält tryck och GPTV var där och sände matchen live. Innan matchen togs den årliga lagbilden och sen var det dags för inmarsch till Champions League-hymnen. Trodde vi. Men dagens speaker Kalle Jarnebrink ville annat och satte på Annie Lööf med Erik Lundin.

Vi startar med följande lag:

Matchen kickas igång och det är två taggade lag som kommer till spel. Båda lagen vill mycket och det är heta känslor på planen från minut 1. Bjurslätt är på väg att bryta igenom ett par gånger i matchens inledning men nykomponerade mittbacksparet Niklas och Paboy lyckas oftast styra bort Bjurslättspelarna.

Bjurslätt får några billiga frisparkar i matchens inledning och det är på en av dessa, när vi inte lyckas få bort bollen, som de gör 1-0. En boll som retligt rullar sig in bakom Junior vid högra stolproten efter en kvart spelad. Efter detta tar Real över mer och mer och resten av halvleken är det i princip spel mot ett mål. Stundtals bländande spel och framför allt på högerkanten kommer vi förbi gång på gång. Flera lägen som borde resulterat i mål men som närmast är Farsan med ett skott i ribban. 1-0 står sig halvleken ut och Coach snackar om att vi måste fortsätta spela vårt spel så kommer målen komma.

I andra halvleken trycker vi upp lite och jagar kvitteringen, men vi lyckas inte riktigt lika bra och istället är det Bjurslätt som tar tillvara på ytorna som skapas bakom vår backlinje. Men vi försvarar oss bra och Junior gör några riktigt svettiga frilägesräddningar. Vi får ett par lägen att kvittera, närmast är Johan Larsson som får bollen snett inåt bakåt vid straffpunkten efter fint förspel av Andres, Brask och Jagge, men drar bollen tre meter över. Bjurslätt försvarar sig bokstavligen med näbbar och klor och Jacobs hälsena ligger nog kvar i Bravidas hittegodslåda. Domaren ger oss dock knappt en enda frispark och vi har även en straffsituation som hade behövt en VAR-bedömning. Men till syvene och sist så slutar matchen 1-0 och det är varken domarens eller någon annan än vårt egna fel. På två matcher (träningsmatchen mot AIF och matchen i lördags) skapar vi säkert 15-20 solklara målchanser men gör inte ett enda mål. Det är för dåligt. Men vi vet att vi har det i oss och det är bara att fortsätta jobba på de bitarna vi har svårt med, att göra mål alltså.

Nu har vi två veckor till nästa match och det är bara att ta tillvara på varje träningstillfälle fram tills dess. Viktigt att alla tar sitt ansvar och dyker upp när man kan, så skapar vi de bästa förutsättningarna för oss själva!

Vi är Real Maskin och vi ger oss aldrig!

Lite fler bilder från i lördags 📷 Fotocredd: @a7med_fat7e #realmaskin

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)