Real Maskin – Croatia 1-2

Så var det dags för Real att inkassera sin första förlust i serien. Vi har några bortfall i truppen denna match, men lyckas ändå få ihop ett starkt lag. Vi ställer upp med följande startelva:

Matchen börjar lite trevande från båda lagen, men det känns som att det är Croatia som är mest taggade. Det är också Croatia som tar ledningen efter att vi slarvar lite i försvaret och precis som vi hade varnat om innan matchen är det nyförvärvet Aleksandr Kravetski som utnyttjar vårt misstag och kan peta in 1-0 bakom Wiklund.

Efter detta kommer vi igång lite och skapar några halvchanser men det går oftast lite för långsamt för oss och vi gör det lite för krångligt för oss själva.

Croatia får ett par chanser innan paus men Wiklund är bra med och får stå för ett par riktigt vassa räddningar.

1-0 står sig till paus och vi snackar om att vi måste bli lite hetare och skicka in bollen i straffområdet istället för att stå och trassla in oss i ett hörn.

Vi startar andra halvlek lite bättre än första men har fortfarande svårt att komma till några riktigt farliga lägen. Istället är det Croatia som snappar upp bollen när vi återigen dräller med den istället för att slå in den. Kontring och 2-0 kommer som ett brev på posten.

Sista 20 trycker vi upp spelet och lyckas till slut få in en reducering genom Farsan såklart, vem annars.. Tim är det som snappar upp en boll och slår in den till Farsan som bara har att raka in den.

I matchens slutskede går vi upp med allt och får några lägen men även Croatia som ligger på kontring och får ett par chanser där de kommer fria mot Wiklund, men Wiklund storspelar och även Anders som gör en MONSTERBRYTNING i matchens sista minut.

Tyvärr får vi inte riktigt till det idag och matchen slutar 2-1. Nu har vi fått känna på hur det är att förlora i serien och det var inget kul. Det ska vi förhoppningsvis inte göra nåt mer i år.

Nästa vecka tar vi emot Partille hemma på Bergsjövallen, ett lag vi stött på många gånger och känner till väl. Vi ses då!