Real Maskin – Croatia 2-1

Samling #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Det hade precis slutat regna när Maskinen anlände till Bergsjövallen. Dagens oväder hade satt sina spår och gräsmattan var riktigt tung på sina ställen. Många trodde nog att Croatia skulle göra processen kort med Real, i vårmötet spelade kroaterna stundtals ut Maskinen. Men idag skulle det bli andra bullar!

Vi startade med följande lag:

Dagens startelva #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Real tar direkt tag i taktpinnen och skapar en del farligheter. Några skott som med lite flyt hade kunnat leta sig in i nät, men Croatias målis är med på noterna och räddar till hörna. Ett par farliga hörnor men tyvärr är vi lite ofarliga där framme. Kone snappar upp bollen från en Croatiaförsvarare och blir nedmejad i straffområdet utan åtgärd från domaren. Vi har även en boll i nät som Josef nickar in men blir bortdömt för offside(?)

Vi kan ju lugnt konstatera att domaren inte hade sin bästa dag, men vi gjorde precis som vi sagt tidigare och fokuserade på spelet. I försvaret är vi omutbara och för dagen nya mittbackslåset Mange och Tobbe hade full kontroll på Croatia.

I den 35:e får vi en frispark 10 meter in på offensiv planhalva. Isaac förvaltar den väl och prickar Lukas som skarvar den retligt i målvaktens bortre hörn. 1-0 känns helt rättvist och vi hade bud på fler mål innan domaren blåste för halvtid.

I den andra halvleken höjer sig Croatia något och vi släpper in dem mer och mer i matchen. Vi har tvingats till flera byten framförallt i försvaret (när matchen är slut har vi haft 8 olika spelare i backlinjen).

Croatia pressar på och det märks att vi börjar gå på knäna. Vi rör knappt bollen långa stunder, och i den 82:a minuten rinner en Croatia-spelare igenom och här görs inga misstag. 1-1 och det känns nesligt att åter igen släppa in ett mål i matchens slutskede. Men kvitteringen verkar fungera som tändvätska för oss som helt plötsligt går på offensiven igen och pressar ner Croatia ordentligt. Vi skapar några bra lägen som vi kanske borde förvaltat bättre, men det ska dröja ända till matchens sista spark när Andres får bollen på högerkanten och skickar in den i gröten i straffområdet. Där tror alla att Lukas når högst men istället seglar bollen över honom och hela vägen in i mål. Det såg ut ungefär såhär:

Ett stort jubel utbryter när hela laget springer ner till avbytarbänken och firar. Direkt efter avspark blåser domaren av matchen och vi får vår revansch efter förra veckans poängtapp. Otroligt skönt att ta tre poäng mot på förhand topptippade Croatia och samtidigt gå upp på samma poäng som just Croatia och Pushers.

Vi har två tuffa matcher framför oss nu, Bergsjö IF och Bergsjön SK. Båda är dock på vår hemmaplan Bergsjövallens Gräs, där vi under säsongen varit oerhört svårslagna. 13 av våra 15 poäng har vi tagit hemma, och lag som Bergsjö IF och Tollered har fått kriga rejält för att få med sig tre poäng hem härifrån. I hemmatabellen ligger vi faktiskt femma, före både Gamlestaden och Sveakurd. Tyvärr har vi inte riktigt varit lika bra på bortaplan. Men med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket så har vi i alla fall förhoppningsvis lämnat bottenstriden för gott nu.

Dagens guldstjärnor:

– Svårt att inte nämna debuterande Tobias Widberg. En riktig klippa, men hela försvaret idag skötte sig galant. Kämpar och krigar och ger sig aldrig. Precis så som det ska vara att möta Real Maskin!
– Hela laget, från målvakt till avbytare. Idag bidrar alla!

Dagens kalkon:

– Domaren som aldrig verkade ha dömt herrfotboll tidigare, samt Croatia-spelaren som mest fokuserade på att hotas att skalla Mange.

#jagge #hanärtillbaka #detharvänt

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)