Real Maskin – Fröjden 2-1

Känslan av att få spela seriematch igen var nästan överväldigande. Bravida Arena stod som spelplats och Fröjdens FK för motståndet. Man kunde nästan ta på atmosfären när Real-hymnen börjar spelas i högtalarna och det är dags för inmarsch.

Vi startar med följande lag:

Vi saknar flera viktiga kuggar, Joel IR och Jagge samt våra tre skyttekungar från förra året Farsan, SEB och Wibba. Men vad gör det när man har en Tobbe som skyfflar in två mål i premiären? Eller en Anton i mål som räddar oss gång på gång.

Matchen startar lite trevande och båda lagen känner på varann. Inga jättechanser åt något håll. I den 25:e minuten hittar Andres in med ett inlägg från höger till Lukas som bröstar ner till Mange som i sin tur blir nedsparkad av en Fröjdenback. Straff!

Tobbe stegar självsäkert fram och placerar in bollen vid vänstra stolproten. 1-0 är ett faktum.

I nästa sekvens snor Jonas åt sig bollen från en Fröjdenspelare och frispelar Tobbe som hittar nätet en gång till på bara en minut. Plötsligt har Real en tvåmålsledning nästan från ingenstans.

Efter Reals två mål blir det lite grinigt bland Fröjdenspelarna och en hel del fula tacklingar delas ut. Två Realspelare utgår skadade, men domaren verkar ha glömt kortleken i omklädningsrummet i den första halvleken.

Jag vet inte riktigt vad som sades i paus eftersom jag fick en magisk massage från Paboy efter den sinnessjuka rugbytacklingen från Fröjdenspelaren.

I andra halvleken tar Fröjden över mer och mer. Det märks att de har en tydlig matchplan som man följer, men vi står oftast rätt och Fröjden skapar inga jättechanser till en början.

Till den andra halvleken, som var betydligt lugnare, hade domaren plötsligt hittat sin kortlek och hela sex kort delades ut sista 20 minutrarna.

Med kvarten kvar dräller vi lite med bollen i försvaret och Fröjdenspelaren snappar upp bollen och petar in reduceringen. Efter detta blir det spel mot ett mål. Real försvarar sig med näbbar och klor och det är rejält nervöst för oss på bänken sista tio. Men är det inte Anton som räddar oss så är det någon annan vitklädd som står på mållinjen och rensar bollen.

Att säga att vi hade 10% i bollinnehav i den andra halvleken kan vara en överdrift, men samtliga på plan krigar som djur. Mange och Lukas längst upp var helt utpumpade efter 60 min men körde ändå på hela matchen, även Taco och Tobbe på mittfältet som slet över hela plan.

När domaren till slut blåser av så är det en otroligt förlösande känsla i laget. Tre poäng åker med hem till Kortedala och vi inleder säsongen på bästa möjliga sätt.