Real Maskin – Gamlestaden 2-7

Inför match:

Matchdag och Real samlas i stugan som vanligt, dock har denna matchen börjat för Coach och Nando redan på måndagen då dom inser ganska snabbt att här blir det att jaga gubbar hela veckan.

Efter torsdagens träning stod det klart, vi blir 10 man från start och en Jerry som kommer direkt från risk-2:an efter ca 30 min.

Men vad gör det!? Vi knyter näven ännu hårdare och inser ganska snabbt att vi får överge vår spelidé och stångas så länge det bara går.

Laget:

Junior

Jerry/Tim Mange Wibbe Ahmed

Jim Joel Farsan Jagge

Tim Ilmar

1:a halvlek

Matchbilden blir som förväntad och precis som vi önskade, vi ligger lågt tar god tid på oss och GFF rullar mestadels på mittplan. Samtliga i Real är resoluta och närvarande och kämpar på riktigt bra. GFF söker ofta spel på Tobbe Bui eller lite längre spel i djupet på kanterna. Dock är deras kantspelare lite för heta och står ofta offside och det gör att vi får perfekta avbrott alldeles för ofta, för Buis del är det knepigt första 30 då han får ta emot mycket boll och har en hel del hårda duster med Wibbe och Mange. Men så efter ca 35 minuter så lyckas Bui tillslut vända bort Wibbe i straffområdet och avslutar med favorit foten, dock inte otagbart bakom en för långsam Junior. Lättnaden går att ta på hos GFF. Dock replikerar Real snabbt efter en lång frispark av Mange som Tim går upp på med deras keeper som fumlar och Jim kan enkelt raka in den överblivna bollen. Tyvärr för våran del så blir vi lite för glada under några minuter och det kommer tre GFF spelare mot Mange och kan enkelt gå förbi och tillslut får en ren (offside ståendes!?) Bui raka in bollen i öppen kasse. Halvtid 1-2 GFF.

2:a halvlek

Vi går in i halvleken med att vi kommer bli trötta men kan vi hålla tätt första 15-20 minuterna så kan vi göra match av det här och få med oss energi. Dock ville Bui annorlunda idag och redan efter ca 3 min i andra får GFF en ganska billig frispark utanför straffområdet som skruvas läckert in över muren och in i krysset. Och snabbt efter detta blir det lite bökigt i straffområdet och GFFs resliga mittback får tillslut bollen och kan bestämt trycka in 4-1 i nättaket. Lite ridåkänsla och luften går ur oss. Men galet vilken eloge samtliga elva ska ha på planen för slitet, inställningen och lagandan. Vi krigar på och lyckas utmana GFF stundtals även om siffrorna rinner iväg lite naturligt då vi chansar lite mer och tröttheten smyger sig sakta in mer och mer.

Fullt rättvist resultat denna kväll, men med några fler gubbar så kanske det bara hade varit Tobbe Bui som varit skillnaden tillslut.

Dagens 3,2,1

3 – Laget, som nämnt ovan. Kalasinställning inför uppgiften och samtliga visar laganda.

2 – Coach och Nando, Gubbarna som aldrig ger sig och gjuter gott mod i samtliga inför dagens uppgift. Starkt!

1 – Tobbe/Wibbe, otroligt kul att se tobbe på planen igen efter lång frånvaro. Håller alla tummar för att detta är starten på en lång svit av matcher och träningar för tobbe då han tillför kvalite, ledaregenskaper och lugn.

Vid pennan // Jr