Real Maskin – Götaholm 3-2

Så var det äntligen dags för årets första trepoängare! Och det var inte mot vilka som helst, nämligen mot Götaholm som Real genom åren haft så fruktansvärt svårt att ta poäng emot. Oerhört skönt! Att matchen på grund av ovädret fick spelas på neutral mark skakade vi snabbt av oss och fokus lades på det viktiga: Att kriga hem tre poäng.

Vi kom till spel med en ganska sargad trupp, Johan L och Johan M fortsatt på skadelistan (Jerry med, såklart). Jens, Oskar och Danne inte heller tillgängliga för spel. Trots detta lyckas vi mönstra en riktigt fin elva med debuterande Milad Kazeroni på innermittfältet tillsammans med Momo som var tillbaka efter nästan en månads(!) avstängning. Även Mangemos var tillbaka i truppen efter sex veckor med rehab. Vi startade som följande:

Real startar med hög press som vi pratat om och det ger utdelning nästan direkt när Milad vackert framspelad av Ödlan hittar fram till Lukas som stångar sig förbi Götaholmsbacken och kan peta in 1-0 redan i den sjätte matchminuten. Nedan har ni målet:

1-0 i sjätte matchminuten genom @lukaswallmander #realmaskin #gbgfotboll #div6a #detharvänt #match #kämpaellerbyt

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Som så många gånger förr tar vi alltså ledningen, men vi är medvetna om att det är hårt jobb som gäller för att behålla ledningen. Och vi fortsätter kriga för varandra, samtliga visar en helt annan inställning än i den senaste matchen mot Pushers. Vi spelar bollen på backen som vi kommit överens om och har stundtals mycket fint spel. Lukas har även en till boll i nät i den första halvleken men som tyvärr blir avblåst för offside. Avgör själva:

Lukas gör 2-0, avblåst för offside tyvärr

1-0 i halvlek med mersmak för de vita, vi snackar om att vi inte får släppa in Götaholm i matchen utan vi måste fortsätta rulla boll vad som än händer. Och vad som än kan hända händer såklart nästan direkt när andra halvlek startar. En tilltrasslad situation i vårt straffområde och bollen går fram till GBK:s Charlie Bengtsson som enkelt kan stöta in kvitteringen bakom en chanslös Junior.

Real reser sig dock omgående efter detta och tar åter tag i taktpinnen. Genom fint förspel mellan Ahmed och Parham letar sig bollen slutligen fram till Lukas som majestätiskt håller GBK-försvararna ifrån sig och nickar in 2-1 bara minuter efter kvitteringen. Real är åter i ledning och nu känns det som att ingenting kan stoppa oss. När Milad med halvtimman kvar kröner sin debut med ett riktigt kalasmål så är det ridå för Götaholm. Andres slår en hörna från höger som Freddan nickar men den studsar på en försvarare ut till Milad som laddar bössan och drar upp bollen i krysset så det ekar ända bort till Real-gården.

3-1, en riktig smällkaramell signerad debutanten Milad Kazeroni! #realmaskin #gbgfotboll #div6a #detharvänt

Trots att de vitblåa får in en reducering med tio minuter kvar så kommer man inte närmre och Real kan åka hem med årets första trepoängare. Sällan har en seger varit så välbehövlig och smakat så gott. En riktig krigarinsats av samtliga spelare, ledare och fans som var där och stöttade. Att vi reser oss efter förra veckans bottennapp och vinner på neutral plan tyder på mycket fin inställning. Tar vi bara fram denna inställningen lite oftare så kommer treorna börja trilla in fortare än kvickt. Nu lämnar vi bottenträsket och siktar vidare uppåt!

Vad var bra idag:

Nästan allt.

Vad var mindre bra:

Att vi fortfarande är lite mjäkiga i försvarsspelet och släpper lite för lätta mål.