Real Maskin – Göteborg City 0-4

Vi kom till matchen med en hel del återbud men kunde ändå ställa upp med ett riktigt bra lag denna torsdagkväll!

Vi kommer dock inte alls bra in i matchen. Vi spelar första halvlek i en rejäl motvind och har svårt att få upp bollen på Citys planhalva. Vi släpper in ett tidigt mål efter att Göteborg City lyckas spela sig igenom och få in bollen.

Efter ca 15 minuter så lyfter vi oss och får till ett lite mer eget spel längs marken. Detta leder till några bra intentioner och omställningar men vi lyckas inte skrapa fram några egentliga målchanser.

Istället kan City, som har många bollskickliga spelare, utnyttja att större delen av halvleken spelas på Reals planhalva. Vi kommer inte riktigt igenom deras höga press då vi inte lyckas spela oss igenom den samtidigt som våra långa bollar vänder i luften och kommer tillbaka.

Trots detta så skapar dom inte så värst många målchanser utan vi springer och kämpar bra för att inte släppa in något mer mål.

Tyvärr kommer det dock ett mål till och det är ett skott utifrån som halft om halft blåser in vid bortre stolpen utan chans för Anton i mål.

Inför andra halvlek hoppas vi kunna ändra på matchbilden när vi får vinden i ryggen.

Vi lyckas flytta upp spelet mer och spela runt bollen mer i andra men vi får aldrig något grepp om matchen. Istället för att krypa närmre är det Göteborg City som gör både sitt tredje och fjärde mål
Dom kunde ha fått in det femte med om det inte vore för en underbar dubbelräddning från Anton i slutet.

4-0 står sig och vi faller mot ett starkare Göteborgs City! Man märker att det var vår blott andra match och Citys fjärde i bolltempo och spel. Vi behöver få upp snacket och blicken inför framtiden.

Men positivt är att alla kämpar för varandra i 90 min. Vi gnäller inte på varandra om misstag görs utan vi knyter näven och tar varje ny situation som den kommer!
Kul också att våra nyförvärv, Anton och Pontus, kommer in och höjer både konkurrensen och kvalitén i laget.

Vi är Real Maskin 💪