Real Maskin – Gunnared 6-1

Hemmapremiär på riktigt, som vi väntat! Och vilken premiär det blev! En liten regnskur precis innan matchstart gjorde mattan helt perfekt till matchen.

Gunnared hade dykt upp med elva man, sedermera dök en till gubbe upp så dom fick en avbytare i andra halvlek. Real å sin sida kunde mönstra en riktigt fin elva, trots att Farsan var sen och missade matchstart. Vi ställer upp med följande lag:

Trots att vi saknar några viktiga gubbar kan vi alltså få ihop en såhär vass trupp, något vi såklart är väldigt nöjda med och som vi haft svårt med de senaste åren.

Det är Andres som får det första läget efter en misslyckad inspark av Gunnareds målvakt. Fri framför mål lyckas han dock skjuta över otroligt nog. Maskinen fortsätter dock pressa på och vi kommer till några fina lägen men lyckas inte få in bollen. Istället är det Gunnared som på en snabb omställning hittar fram till sin fixstjärna Hiwa Gholamzadi som inte gör några misstag och placerar in 1-0 bakom en chanslös Wiklund efter kvarten spelad.

Efter detta böljar spelet lite fram och tillbaka och Wiklund tvingas göra en riktigt fin räddning när Gunnared återigen får ett friläge fem minuter senare. Nu tar vi tag i spelet igen och börjar rada upp chanser. Farsan kommer in efter 25 minuter och skapar direkt en del farligheter, men det är den något ovane målskytten Anders IR som i den 36:e minuten, fint framspelad av Casimiro, lyckas kvittera med ett fint skott som seglar rakt upp i krysset.

Nu är det bara Real för hela slanten, och med lite fokus hade vi nog kunnat få in några bollar till innan paus. Men till slut är det Farsan som möter ett perfekt inlägg från IR och nickar in 2-1 strax innan halvtidsvilan.

2-1 i paus och det känns som att det kan rinna iväg lite. Det märks att Gunnared inte riktigt har orken eller kvaliteten för att stå emot ett Real som kommit igång mer och mer ju längre matchen går.

I andra är det återigen Farsan som håller sig framme och det är återigen på nick, denna gången på inlägg från Jagge, och gör 3-1. Efter detta blir vi lite ofokuserade och tar ganska många felbeslut. Som tur är har vi en stark defensiv som inte släpper förbi något alls i andra. Men med tanke på hur matchen såg ut borde vi nog ha gjort några till mål i ärlighetens namn.

Det dröjer ända till den 76:e minuten innan Farsan fullbordar sitt hat-trick när han älgar sig igenom deras försvar och enkelt bredsidar in 4-1. I nästa anfall är det Andres som håller sig framme och bryter in från vänsterkanten och placerar in 5-1 bakom en chanslös Tanguy i Gunnareds mål.

Vi fortsätter mata och komma till lägen, men har inte riktigt skärpan eller siktet inställt. Paboy har en fin chans och även Kasper får ett par lägen att avlossa, men den kanske bästa chansen är Jagge som förvaltar en frispark i kanonläge genom att helt sonika passa bollen till Gunnareds målvakt.

Med bara minuten kvar hittar Andres in till Erik som bara har att raka in bollen men istället blir det någon sorts felträffpass som till slut går fram till Farsan som på klassiskt Farsan-manér snubbeltrycker in bollen som rullar stolpe in och fastställer slutresultatet 6-1.

Vi kommer inte riktigt upp i nivå idag och det märks att vi inte är vana att föra en match på det här sättet. Men vi gör en ok insats och vi tar jobbet hela vägen precis som tidigare matcher.

Riktigt kul att få se Backlund tillbaka i laget och även Haris som debuterar och gör en grym match på innermittfältet.

Vårt försvar är omutligt som vanligt och vi snittar fortfarande ett insläppt mål/match, vilket är klart godkänt.

Farsan upp i delad skytteligaledning tillsammans med mannen med det minst ospanska namnet i serien Gerardo Antonio Mendez Hernandez (Gothenburg Celtic).

Och sist men inte minst, Real Maskin upp i serieledning och fortfarande obesegrade efter fyra spelade matcher! Riktigt kul, nu ska vi kriga för att behålla ledningen hela säsongen!

Nästa torsdag är det Croatia som kommer på besök till Bergsjövallen och det blir nog en betydligt tuffare match.

På måndag tränar vi som vanligt kl 18:30.