Real Maskin – Högaborg Kärralund 5-1

Målskyttar: Andres, Tobbe, Joel, Jim, Jagge
Ass; Jonas (minst 3)

Efter många om och men var det äntligen dags för match! Först blev matchen flyttad till världens ände, sen hade HKFC svårt att få ihop lag men efter några turer fram och tillbaka kom vi överens om att låna ut ett par gubbar så matchen skulle kunna spelas.

Wiklund och Anton som egentligen skulle stått varsin halvlek fick istället stå en halvlek i varje lag. Mange som spelade med HKFC förra säsongen gick även över tillsammans med nykomlingarna Kenny och Jakob.

Farsan är sen som vanligt och istället går Andres in i anfallet. Vi startar med följande lag:

En bänk beståendes av Jim, Ahmed och Farsan när han väl dök upp.

Real börjar starkast och redan i matchens fjärde minut hittar Jonas fram till Andres i straffområdet som enkelt placerar in bollen bakom Anton i HKFC’s mål.

Spelet böljar sedan litegrann fram till vätskepausen. Vi gör ett par byten, Andres, Erik och Paboy går ut och vi luftar hela bänken.

Det är fortfarande Real som för spelet men man lyckas inte riktigt nå hela vägen fram. Länge ser det ut som att första halvlek ska sluta 1-0, men då är det återigen Jonas som vinner boll högt upp i banan och spelar fram till Tobbe som gör bort två försvarare innan han vackert lägger in 2-0.

Utav bara farten får Joel på sitt livs träff och dunkar in 3-0 från 25 meter alldeles innan domaren blåser för halvtid.

I halvlek byter Mange och Ahmed lag samt Wiklund som går över och står i HKFC.

I början av den andra halvleken ser HKFC rätt pigga ut och har ett par halvchanser men Wibba och Kalle i mittförsvaret är omutliga idag.

Vi tvingas till ett byte när Kenny och Tobbe går upp i närkamp och Tobbe blir liggandes med möjlig hjärnskakning. Jonas går in på mitten och Andres tar vänsterkanten.

I takt med att orken tryter i HKFC tar Real över mer och mer, men det dröjer ända till den 75:e minuten när Jim får bollen på högerkanten, siktar in sig på bortre stolpen och retligt hittar över Wiklund i bortre krysset.

Strax efter gör Jagge 5-0 vackert framspelad av Paboy.

I slutet får HKFC ett tröstmål på en hörna, ett otroligt volleyskott ribba in.

Game over. En väl genomförd match av Real som följer matchplanen hela vägen. Kul att se ”utlåningarna” prestera bra även i fel lag.

Nu blickar vi fram mot lägret i helgen och seriepremiären den 19 augusti!