Årets första träningsmatch och förväntan låg i luften. För en månad sen hade vi knappt kunnat få ihop ett lag, men en månads intensivt rekryteringsarbete har gett resultat och en trupp på femton man var kallade. Fem debutanter var med: Oskar, Niklas, Ahmed, Parham och Jocke (plus comebackande Johan Larsson).

Junior
Jerry Niklas Jonte Ahmed
Andres Dubo Oskar Joel
Johan Lukas

Real startar matchen piggast och sätter en hög press på Knippla som inte riktigt klarar av att hantera situationen. Det blir en del långbollar och Real tar snabbt tillbaka bollinnehavet. Dubo och Oskar dirigerar spelet på ett grandiost sätt från mittplan och Johan och Lukas jagar som två pittbulls längst upp. Det ger resultat och 1-0 kommer mycket rättvist efter tio minuter. Ett vackert förspel av Joel och Johan som hittar fram till Lukas som fri med målvakten väljer att passa Johan som bara har att peta in bollen i öppen kasse.

Efter 1-0 fortsätter vi skapa en del chanser och med lite skärpa hade vi kunnat göra både 2-0 och 3-0 under den första halvtimman. Istället släpper vi in Knippla i matchen och låter dem tämligen enkelt göra 1-1 och även 1-2 strax innan halvlek. Innan halvlek gör även Johan en Johan och feltajmar en glidtackling och får syna det röda kortet. Enligt reglerna får man inte ta in en ny gubbe när man får direkt rött, så vi får fullfölja matchen med 10 man.

I andra halvlek har vi ändrat taktiken lite i och med att vi är en man mindre. Vi startar pressen senare och det märks att det passar Knippla mycket bättre. De spelar rutinerat och Real får fokusera på att försvara sig. Nyförvärvet Niklas storspelar och låter inte Knippla komma i närheten av målet. Det blir även svårare och svårare att spela då snöfallet från första halvleken övergått i snöstorm där snön verkade komma från sidan och det gick knappt att se bollen. Detta påverkar bägge lagen och någon vidare skönfotboll är det inte tal om resten av matchen

Men i mitten på andra halvlek bestämmer vi oss åter för att försöka sätta lite högre press och vi lyckas helt ok med detta och får åter igen tag i vårt spel litegrann. Vi lyckas till slut kvittera på en kontring genom Lukas efter en tjusig krossboll från Jonte. Nu blir det fullt fokus på att försvara oss och försöka spela av matchen. Tyvärr lyckas vi inte riktigt hela vägen utan Knippla får göra 2-3 i matchens slutskede och vi kommer egentligen aldrig nära en kvittering efter detta.

Domaren tyckte synd om oss och tyckte att vi förtjänade en poäng, men idag räckte vi inte riktigt till. Men med tanke på att det var första matchen för året och andra omständigheter (vädret) så får det väl ses som ett godkänt resultat.