Real Maskin – Knippla 3 – 1

Matchdag och Real samlas i stugan som vanligt vid 10 snåret för ombyte och genomgång. Nästan identisk trupp från senaste matchen från Rävlanda där Daniel A och Andres utgår och Sebastian (debut) och Lukas tillkommer.

Efter en bra och koncentrerad samling beger vi oss till vår B-plan Bravida Arena.

1:a halvlek:

Båda lagen börjar lite trevande för att känna på varandra och se lite hur det andra laget tänkt ta sig an uppgiften. Första 5 minuterna är avvaktande från båda lagen men efter detta märks ganska tydligt de båda lagens idéer för dagen. Real försöker spela upp bollen genom mittfältet med olika utfall medan Knippla kör stenhårt på långa lyft på lite tyngre forwards.

Real kombinerar sig igenom Knipplas mittfält fint vid ett par tillfällen och det ser riktigt lovande ut. Och efter ett genom spel där Lukas kommer fri och om jag minns rätt på sin tredje retur till slut bestämt trycker in bollen bakom en febrilt jobbande Knippla keeper. Real utökar även sin ledning i första halvleken genom Jacob som fint rinner igenom Knipplas försvar och rundar målvakten och kan bara rulla in bollen i öppet mål. Vi gör många bra saker första 45 så som kombinerar oss fint från kant till kant via mitten och använder oss bra av våra ytterbackar och ytterforwards som vågar utmana sin gubbe en mot en vid ett flertal tillfällen på rätt planhalva. Vår backlinje har egentligen inga större bekymmer att styra bort Knipplas längre bollar under första 45 utan Knippla skapar egentligen bara en farlig målchans efter en tilltrasslad situation där deras gubbe gör någon form av konstspark som dock knappt får styrfart och Junior kan enkelt styra undan. Första halvleken får ett längre avbrott efter ca 25 minuter då vår Lukas skriker till så det hörs till Kortedala och tyvärr så ser denna säsong ut att vara över för hans del. Våra tankar är såklart med honom och vi hoppas på en snabb och smidig rehab.

2:a halvlek:

Vi vill fortsätta på vår inslagna väg genom att ha bollen på backen och försöka styra spelet. Det märks att Knippla kommer ut och försöker göra match av det här direkt. Trycker på hårt och vi får ingen tid till att bygga upp någon form av spel och vi får spela första 20 minuterna ganska mycket utan boll och får mest jaga och vi börjar bli trötta. Knippla skapar både heta och halv heta lägen där dom nog borde tryckt dit minst en boll men Niklas jobbar heroiskt och fläker bort en boll från öppet mål. Knippla lyckas dock inte få in någon boll under deras bästa period utan det är istället Real som lyckas kontra in ytterligare ett mål genom Jacob efter en fin omställning där bollen tillslut spelas in till en fristående Jacob som bara kan trycka dit den. Sista 15 minuterna är det två ganska trötta lag och det svänger en del fram och tillbaka och det skapas en del lägen utan resultat innan Knippla får en frispark som sitter snyggt över muren och under ribban.

Dagens 3,2,1:

3 – Niklas. Omutlig i alla dueller och släpper in förbi sig. Jobbar stenhårt.

2 – Joel. Gör en riktigt fin match, löper mycket och fördelar bollar väldigt fint.

1 – Jacob. Gör ett bra inhopp. Jobbar hårt och gör två fina mål.

Vid pennan / Junior